Sportmarketing, többféle sportág — 2013/09/24 at 11:50

Sport tech meetup – Washington DC

by

Mint előző bejegyzésemben említettem, egy meghívásnak köszönhetően 2 hetet tölthettem többek között Washington DC-ben. A városnézés mellett pedig minden lehetőséget megragadtam, hogy sportmenedzsment területen is tanuljak valamit, így egy sport és technológiával foglalkozó meetupon is részt vettem.

Az összejövetel első alkalommal lett megrendezve, mégis különböző cégek ingyen biztosítottak helyszínt, valamint egy kis enni-innivalót a résztvevők számára. Az is meglepett, hogy egy ilyen speciális területről is több mint 50-en vettek részt, pedig az amerikai fővárosban „mindössze” 632 ezren laknak. A rendezvényről egyébként a meetup.com oldalról szereztem tudomást, ahol a résztvevők listáját is megtudhattam. Mivel ígérkezett néhány érdekes ember is, már itthonról írtam nekik levelet, hogy örülnék, ha tudnának rám szakítani néhány percet. Ezzel már előre le is szerveztem néhány beszélgetést.

Washington DC Inaugural Sports Tech Meetup előadás

Szóval megérkeztem a helyszínre, ahol mindjárt kedvesen fogadtak a rendezők és persze beszédtémát szolgáltatott, hogy a világ másik feléről érkeztem. Közben ajánlották nekem a friss honlapjukat, amin igen érdekes bejegyzéseket olvashattok ti is. Miután mindenki megérkezett, tartottak egy rövid megnyitót, ahol egyébként bárki prezentálhatta saját munkáját. Ezután pedig megkezdődött a kötetlen beszélgetés a résztvevők között. Mint említettem, én már előre megszerveztem néhány beszélgetést, de Amerikában egyébként is teljesen más egy ilyen esemény. Egy pillanatra sem maradtam egyedül, mert mindig odajött hozzám valaki, hogy megkérdezze, ki vagyok, mivel foglalkozok, és persze hogy adott esetben tudunk-e együttműködni.

Washington DC Inaugural Sports Tech Meetup

Így abba a szerencsés helyzetbe kerültem, hogy beszélgethettem többek között a Washington Capitals NHL csapat korább marketingvezetőjével, néhány közösségi média és PR szakértővel, valamint a DC United labdarúgó csapat egyik alkalmazottjával is. A meetup témájánál maradva azt tapasztaltam, hogy a fejlődési irány egyértelműen a digitális technológiák minél szélesebb körű alkalmazása a stadionokban. Egyre több helyen érhető el gyors wifi, egyre több a mérkőzésekhez kapcsolódó mobil alkalmazás, és néhány helyen például már székekbe épített tablet fogadja a szurkolókat. Nem kell már sorba állni a büfében, rendelhetünk a saját helyünkre applikáción keresztül. Különböző kameraállásokból visszanézhetjük a legutóbbi támadást. Bejelentkezhetünk Foursquare-n, postolhatunk a Facebookon, csiripelhetünk a Twitteren, a mérkőzéssel kapcsolatos bejegyzéseink pedig akár az eredménykijelzőn is megjelenhetnek. Senki sem mondhatja már, hogy otthon a fotelből kényelmesebb…

A frissen megismert DC United csapat munkatársa ráadásul felajánlotta, hogy meghív egy túravezetésre a stadionjukba és bemutat néhány munkatársának. Ott is sokat tanultam, de erről bővebben majd a következő írásomban!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2013.09.24.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close