labdarúgás, rövidhír, Sportmarketing, UEFA — 2010/12/05 at 22:28

A Slavek és Slavko neveket kapták az EURO 2012 kabalafigurái

by

Az UEFA a múlt hónapban bemutatta a lengyel-ukrán közös rendezésű Európa-bajnokság kabalafiguráit, de a névadást a drukkerekre bízta. Három lehetőség közül lehetett választani, a szavazás a hétvégén zárult.

Azt már több mint két hete tudni lehet, hogy a lengyel-ukrán közös rendezésű EURO 2012 kabalafigurái a 2008-es tornához hasonlóan – amikor Ausztria és Svájc voltak a házigazdák – ismét egy ikerpár, nevet azonban csak most kaptak.
Az UEFA a szurkolókat kérte fel keresztszülőknek, akik az európai szövetség honlapján, valamint a kabalák turnéja során szavazhattak. Az ikrek végiglátogatták az Európa-bajnokság hivatalos helyszíneit, négy-négy várost Lengyelországban, illetve Ukrajnában. Három alternatíva állt rendelkezésre, a Slavek és Slavko, Siemko és Strimko, valamint Klemek és Ladko párok közül választhattak a drukkerek.

Slavek és Slavko
A szavazás a következő eredménnyel zárult:

  • Slavek és Slavko – 56 százalék
  • Siemko és Strimko – 29 százalék
  • Klemek és Ladko – 15 százalék

Az UEFA és a két rendező ország képviselői ünnepélyes keretek között tartották meg a keresztelőt Kijevben, amelyen az ikrek a futballrajongók kívánságának megfelelően a Slavek és Slavko neveket kapták.
A korábbi Európa-bajnoki kabalafigurák:

Az össze eddigi Európa-bajnoki kabala

Forrás: uefa.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Oroszország és Katar a rendezhet labdarúgó világbajnokságot

A FIFA tegnapi szavazásán eldőlt, hogy Oroszorország lesz a 2018-as labdarúgó világbajnokság házigazdája, Katar pedig a 2022-esé.

Close