labdarúgás, rövidhír, Sportmarketing, UEFA — 2010/11/17 at 16:57

Bemutatták az EURO 2012 kabalafiguráit

by

Tegnap a varsói Lengyel Színházban bemutatták a 2012-es, lengyel-ukrán közös rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság kabalafiguráit. Az ikreknek egyelőre nincs nevük, a szervezők az internetes közösséget kérték fel a keresztszülőségre, három lehetőség közül lehet választani.

Ünnepélyes keretek között mutatták be tegnap az EURO 2012 kabalafiguráit Varsóban. A 2008-es tornához hasonlóan, amikor Ausztria és Svájc voltak a házigazdák, ismét egy ikerpárt álmodtak meg a szervezők a kontinensbajnokság kabaláinak, akik a társrendezők egységét hivatottak jelképezni.

A két évvel ezelőtti Trix és Flix utódainak még nincs nevük, a rendezők igyekeztek bevonni a közönséget a keresztelőbe. Három változat – Slavek és Slavko, Siemko és Strimko, Klemek és Ladko – adott, ezekre bárki szavazhat az alábbi oldalon.

EURO 2012 mascots
A nemzeti színekbe öltözött ikrek a következő két hétben felkeresik a 2012-es Európa-bajnokság nyolc hivatalos helyszínét, amelyek közül négy-négy található Lengyelországban, illetve Ukrajnában. Turnéjuk ma kezdődik Poznanban, ahol a lengyelek fogadják Elefántcsontpartot felkészülési mérkőzésen, és december 4-én a névadó ünnepséggel egybekötve ér véget Kijevben.

EURO 2012 kabalák
A tegnapi bemutató ceremónián részt vett Grzegorz Lato, a Lengyel Labdarúgó Szövetség elnöke, és ukrán kollégája, Grigorij Szurkisz, valamint olyan futball-ikonok emelték az esemény fényét, mint Andrzej Szarmach és Zbigniew Boniek a lengyel, valamint Andrij Sevcsenko és Oleg Blohin az ukrán részről.

EURO 2012 kabalafigurák futball-legendák gyűrűjében

Nem állítom, hogy a névnélküli ikrek a legeredetibb kabalafigurák az Európa-bajnokságok történetében, mindesetre sokkal barátságosabbak, mint a deviantart rosszmájú grafikusa által tervezett – természetesen viccnek szánt – páros.

EURO 2012 antimascots

Forrás: uefa.com

One Comment

  1. Pingback: A Slavek és Slavko neveket kapták az EURO 2012 kabalafigurái | Sportsmarketing

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

A Coca-Cola az olimpia mellett a paralimpiát is támogatja

A Coca-Cola bejelentette, hogy olimpiai szponzorációs tevékenységét a 2012-es londoni olimpiáról kiterjeszti az ugyancsak két év múlva megrendezésre kerülő londoni...

Close