Sport PR, tenisz — 2016/10/18 at 09:00

Amikor nem lesz se Federer, se Nadal, se Djokovics…

by

Az ATP World Tour, a férfi profi teniszezők hivatalos szervezete a jövőre is tervez. Az év elején indította útjára a Next Generation kampányát, ami a feltörekvő fiatalokat mutatja be a rajongók számára. Szeptemberben egy érdekes aktivitást is készítettek velük, méghozzá Pokémon vadászatra hívták a fiatal tehetségeket.

Nem lesz örökké ott Federer, Nadal, Murray vagy éppen Djokovics. Ezt az ATP nagyon jól át is érezte és elkezdte felépíteni a jövő nagy sztárjainkat imázsát. Minden sportág esetében elmondható, de leginkább az egyéni sportágaknál igaz, hogy a szurkolók leginkább magukhoz a játékosokhoz, a nagy kedvencekhez kötődnek. Ők a legmeghatározóbb faktorai annak, hogy éppen melyik csapatnak szurkolnak, vagy ha a teniszről beszélünk, hogy szeretik, nézik a sportágat.

tennis-big4

Ebből a szempontból a tenisz nincsen jó helyzetben, ugyanis évek óta ugyanaz a nagy négyes, manapság talán már ötössé kiegészülve Stan Wawrinkával, uralja a teniszmezőnyét, ami hosszútávon nem jó magának a sportágnak. Nem tűnnek fel olyan tehetségek, akik a nagy meccsek döntőiben, Grand Slam tornákon maradandót tudnának alkotni. Federer már Sampras és Agassi alkonyán elkezdett nagy tornákat nyerni, így volt kiért rajongani, szurkolni tovább a tenisz szerelmeseinek. Jelen pillanatban azonban abba az irányba megy a tenisz jövője, hogy a nagy négyes, ötös egy–két év eltéréssel, de egyszerre fog visszavonulni, és eltűnni a színről. Akkor a rajongók egyszerre fogják elveszíteni a sportág nagy ikonjait.

next-generation-launch

A Next Generation kampány azzal a céllal indult útjára márciusban, hogy bemutassa a sportág prominens reménységeit, megismertesse a közönséggel a jövő nagy sztárjait. Ezek a teniszezők 1995 után születtek, és 21 évesek vagy még fiatalabbak. 14-en találhatóak a top 200-ban, és közülük 6-an tartózkodnak a top 100 legjobb játékos között. Néhány kivételtől eltekintve, akik már megvillantották tehetségüket a nagyok között, többnyire még ismeretlenek számunkra. Lássuk kik a tagjai az ATP Next Generation kampánynak: Borna Coric, Nick Kyrgios, Hyeon Chung, Jared Donaldson, Kyle Edmund, Taylor Fritz, Quentin Halys, Karen Khachanov, Thanasi Kokkinakis, Yoshihito Nishioka, Andrey Rublev, Frances Tiafoe, Elias Ymer és Alexander Zverev.

chengdu-2016-kyrgios-aquarium

A szervezet különböző akciókat fűz fel az év során a fiatalokra, amiket a közösségi média felületein a #nextgen hashtag kíséretében tesz közzé. Korábban az Instagramon futott egy rövid videó sorozat, amiben bemutatták a korábbi felsorolásban szereplő tehetségeket. De emellett a tornákat övező pályán kívüli pr-aktivitásokba is bevonja a szervezet a fiatalokat. Nick Kyrgos például legutóbb ócenáriumban járt. Augusztus közepén, a Cincinnati ATP 1000-es verseny keretében, pedig egy érdekes játékban vettek részt a #nextgen tagjai. Méghozzá egy Pokémon vadászatban. A játékosoknak 15 perc alatt kellett minél több Pokémont összegyűjteniük a Cinncinati verseny helyszínén, amiben néhány szerencsés szurkolói is a segítségükre lehetett. A kihívást Nick Kyrgios, Taylor Fritz, Sascha Zverev, Borna Coric és Kyle Edmund fogadta el, a versenyt Nick Kyrgios és csapata nyerte.

#NextGen Stars Do Battle In Pokémon Go Challenge

Who will prevail as #NextGen stars and fans go head-to-head in a Pokémon Go battle in Cincinnati? Starring: Nick Kyrgios, Sascha Zverev, Taylor Fritz, Borna Coric and Kyle Edmund. Subscribe to the channel http://bit.ly/2bXqnH5 Check out more videos http://www.youtube.com/ATPWorldTour Complete coverage http://www.ATPWorldTour.com MYATP http://www.myatp.com/ INSTAGRAM https://www.instagram.com/atpworldtour/ FACEBOOK https://www.facebook.com/ATPWorldTour/ TWITTER https://twitter.com/ATPWorldTour

forrás: atpworldtour.com 

One Comment

  1. Pingback: Alapjaiban fog megváltozni a tenisz? | sportsmarketing.hu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2016.10.18.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close