Sportmarketing, többféle sportág — 2016/03/02 at 09:50

Együtt kampányol a MOB és a Pöttyös Túró Rudi

by

Az olimpiát és a riói felkészülést népszerűsíti a Magyar Olimpiai Bizottság és a Túró Rudi kezdeményezése. 22 sportág képviseletében 184 aktív versenyző, valamint 32 legenda vesz részt az akcióban.

A Pöttyös Túró Rudit gyártó FrieslandCampina Hungária Zrt. december elején lett a Magyar Olimpiai Bizottság [MOB] aranyfokozatú támogatója. Az együttműködési megállapodást Szautner Péter, a cég vezérigazgatója és Borkai Zsolt, a MOB elnöke írta alá. A szerződés pénzügyi részleteit a felek nem hozták nyilvánosságra.

mob-turo-rudi

A két szervezet az olimpiai mozgalom és a nyári riói ötkariás játékokra készülő magyar sportolók népszerűsítésére nagyszabású kampányt dolgozott ki, amelynek keretében a sportolók fényképét és legfontosabb adatait bemutató kártyákat csomagolnak a Pöttyös Túró Rudi mellé. Összesen 24 millió kártya kerül nyomtatásra, amelyek 80 százalékát a vállalat a fogyasztók számára ingyenesen teszi elérhetővé a Túró Rudi multipack kiszerelésekhez csomagolva. A fennmaradó 20 százalékhoz külön kártyacsomagokban, Túró Rudi vásárlása nélkül lehet majd hozzájutni. A kártyákat egy speciális albumban gyűjthetik a szurkolók.

olimpikonok-a-turo-rudi-kartyajukkal

Az áprilisban induló, több hónapon át tartó országos kampány százmilliós nagyságrendű költségvetését, a kártyák gyártatásától a fogyasztókhoz való eljuttatásán át, a folyamatos reklám- és promóciós tevékenységig, a Pöttyös Túró Rudi gyártója állja. Ebben az időszakban a Pöttyös-embléma helyén Hajrá Magyarok! felirat szerepel majd az édesség csomagolásán.

olimpikonok-szelfiznek-a-turo-rudi-banner-elott

A MOB javaslatára a riói olimpiára készülő versenyzők mellett, egykori sportoló legendák arcképe is bekerült a szurkolói kártyák közé. A szervezet állította össze a kártyákon szereplő sportolók listáját és végezte a velük való egyeztetést, továbbá a részvételük koordinációját. Ennek eredményeként 22 sportág képviseletében 184 aktív versenyző, valammint 32 legenda vesz részt a kampányban. Lesznek azonban nagy nevű hiányzók is, ugyanis a promócióban való szereplésért a MOB nem biztosít a sportolók számára anyagi ellenszolgáltatást, és például Hosszú Katinka, vagy Puskás Ferenc örökösei sem vállalták el ingyen a felkérést.

Forrás: mob.hu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2016.03.02.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close