labdarúgás, rövidhír, Sportmarketing — 2012/12/14 at 08:00

Tréfa Heineken módra

by

Lehetséges az, hogy egy nő jobban értsem a focihoz, mint a szakértők szakértője: a férfi?

Mielőtt még a feminista eszmék képviselői a gúnyolódás vádjával meggyanúsítanak, gyorsan válaszolok: igen, lehetséges! Ezt bizonyítván a Heineken Italy egy ötletes kampánnyal rukkolt elő, s számos férfiembert tréfált meg a májusi Bajnokok Ligája döntő alatt.

Ugye tudjuk, – mi ne tudnánk, a 10 millió ország szövetségi kapitány országának kiemelkedő tagjai? – hogy a meccs után már könnyű szakértőnek lenni, durrogtatni a „mi lett volna, ha…”, illetve az „ezt még én is belőttem volna…” frázisokat, azonban a jelenben biztosra megmondani a mérkőzésen zajló szituációkat még a sokat látott mestereknek sem sikerül mindig. De hisz ezért is szeretjük a labdarúgást, a kiszámíthatatlanságáért…

A Heineken, a Bajnokok Ligája egyik hivatalos szponzoraként Milánót nézte ki a legújabb ötletének megvalósításául. A kampány két olasz fociikon, Alessandro Costacurta és José Altafini köré épült, akik Milánó egyik leghíresebb bárjában, a Bar Magentában vállaltak kommentátori szerepet a döntő idejére. A pub teljesen megtelt vendégekkel, elvakult fociszurkolókkal, szakértőkkel és persze a néhány, beépített focihoz nem értő alannyal is. Ezen személyek fura módon minden gólt és kihagyott helyzetet előre láttak a meccs folyamán, porrá alázva “áltudásukkal” a profi kommentátorokat.

Ez nem a jóstehetségüknek köszönhetően valósult meg, hanem a csúsztatott vetítésnek, amit a Heineken intézett a helyen. A meccset két perces késéssel vetítették a  valós idejéhez képest, s a beépített emberek rádión kapták a fülest a zajló eseményekről, így mindenről előbb tudtak… a szakértők nagy meglepetésére:

Te hogyan reagáltál volna?

Forrás: adland.tv

One Comment

  1. Pingback: A Heineken már készül a BL döntőre | Sportsmarketing

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Szokj le a Barcával!

Dohányzol, de leszoknál? Most a világ egyik legjobb csapata segít Neked ebben. Tedd le a cigarettát a Barcelona labdarúgócsapata segítségével.

Close