Sportszponzoráció, többféle sportág — 2012/09/27 at 08:00

Ahol még a parkolónak is szponzora van

by

A 20 ezer férőhelyes Pepsi Center meghosszabbította szponzori szerződését a Toyotával, így továbbra is az autógyár különböző márkáinak nevét viselik a létesítmény körüli parkolóhelyek.

Újabb három évig a Toyota rendelkezik a Pepsi Center parkolóhelyeinek névadó jogával. A hat parkoló, amelyek a denveri sportaréna közvetlen környezetében találhatóak, a japán autógyár különböző márkáinak nevét viselik. A Toyota Car Park ennek megfelekően a Camry, Prius, Tacoma, Tundra, Rav4 és Highlander részekből áll.

A szerződés pénzügyi részleteit a felek nem hozták nyilvánosságra, de az amerikai szaksajtó értesülései szerint évente hétszámjegyű dollárösszegre tehető.

A 20 ezer férőhelyes Pepsi Center több denveri major league klub otthona, itt játssza hazai mérkőzéseit a Denver Nuggets és a Colorado Avalanche is.  A sporteseményeken kívül koncerteket rendezésére is alkalmas arénát a Kroenke Sports Enterprises [KSE] üzemelteti. A KSE komoly érdekeltségekkel rendelkezik a sportban: a cég tulajdonába tartozik a Denver Nuggets [NBA], a Colorado Avalanche [NHL[, a St. Louis Rams [NFL], a Colorado Rapids [MLS], valamint az angol Premier League-ben szereplő Arsenal labdarúgó klub is.

Bevett dolog, hogy a nagy parkolókban könnyen megjegyezhető grafikai elemek segítik a tájékozódást, elég csak a hipermarketek parkolóira és a különböző gyümölcsök rajzaira gondolni. Ezt a vonalat vitték tovább a Pepsi Centernél, kihasználva az névadói jog értékesítésnek lehetőségét. Az ötlet tovább finomítható, ha a VIP parkolót egy prémium márkáról nevezik el, vagy az adott autómárkával érkező szurkolók kiemelt helyet kapnak.

Forrás: pepsicenter.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Lovrencsics Gergő fejelget a Lech Poznan reklámfilmjében

Reklámfilm sorozat főszereplőiként focizgatnak a Lech Poznan labdarúgói: a csapatot és a várost egyszerre népszerűsítik a videókban. Lovrencsics Gergő almát...

Close