olimpia, rövidhír, Sportmarketing — 2011/04/14 at 08:59

London 2012: Amerikában és Mongóliában bányásszák az olimpiai érmek nyersanyagát

by

Rio Tinto, a világ egyik vezető bányászati cége kapta az exkluzív jogokat, hogy a 2012-es londoni olimpia érmeihez az aranyat, az ezüstöt és a rezet biztosítsa.

A Londoni Olimpia Rendezőbizottságával [LOCOG] kötött szerződésének köszönhetően a Rio Tinto a negyvenedik hazai szponzorként csatlakozott a 2012-es játékokhoz. A harmadik szintű szponzori megállapodás értelmében a nemzetközi bányavállalat a londoni olimpia hivatalos bányászati és fémbeszállító partnere, amely a 4700 kiosztásra kerülő éremhez biztosítja az alapanyagot. Noha a Rio Tinto székhelye az angol fővárosban van, a szükséges nyersanyagokat a földgömb két ellentétes oldaláról, az egyesült államokbeli Salt Lake City mellett lévő Utah Copper bányából és a Mongóliában található Oyu Tolgoi bányából nyerik ki.

„Támogatjuk London 2012 elkötelezettségét a fenntarthatóság iránt, amely egybeesik a mi értékrendünkkel, hogy tevékenységünk során a fenntartható fejlődés hívei vagyunk, bárhol is termeljünk a világban” – nyilatkozta Tom Albanese, a Rio Tinto ügyvezetője.

A 2012-es olimpiai érmek dizájnját az év során később hozzák nyilvánosságra. A medáliákat a Brit Király Pénzverde [Royal Mint] készíti el, amely tavaly decemberben nyerte el ezt a jogot pályázat útján.

A Rio Tinto hasonló szerepet töltött be a 2002-es, Salt Lake City-ben rendezett téli olimpia idején. A London 2012 harmadik szintű szponzorai jellemzően inkább szolgáltatásokat nyújtanak, mint pénzbeli hozzájárulást. A nemzetközi szaksajtó 16 millió dollár értékűre becsüli a bányászattal foglalkozó cég szerepét.

Az érmekért 205 ország 10.500 versenyzője küzd 26 olimpia sportágban, és 162 ország 4.200 parasportolója 20 paralimpiai sportágban.

Forrás: insidethegames.biz

2 Comments

  1. Pingback: Rekordméretűek a londoni olimpiai érmek | Sportsmarketing

  2. Pingback: A londoni olimpiai érmek bányája támogatja a mongol olimpiai csapatot | Sportsmarketing

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Új tulajdonos az Arsenal élén

Stan Kroenke amerikai üzletember többségi tulajdont szerzett az angol Premier League-ben szereplő Arsenal-ban, és ajánlatot tett a maradék részvényekre, ezzel...

Close