motorsport, rövidhír, Sportszponzoráció — 2010/08/12 at 18:34

Talmácsi új szponzora a bioetanol gyártó Hungrana Kft.

by

A MOL július közepi kiszállása után Talmácsi Gábor hamar új főszponzort talált. Magyarország egyik legnagyobb élelmiszeripari cége, a GreenPower E85 márkájú környezetbarát alternatív üzemanyagot gyártó és forgalmazó Hungrana Kft. állt a gyorsasági motoros világbajnok mellé.

A MOL élve eredményekhez kötött opciós jogával szezon közben hátrált ki Talmácsi mögül. A szokatlan lépésnek köszönhetően könnyen nehéz helyzetbe kerülhetett volna a Moto2-ben szereplő versenyző, ám sorsa hamar rendeződött.
Az új főszponzor, a Hungrana Kft. Magyarország jó nevű élelmiszeripari vállalata, Európa egyik legnagyobb kukorica-feldolgozó üzeme. A motorsportban a bioetanol gyártás révén érdekeltek. A cég terméke a GreenPower E85 márkájú környezetbarát alternatív üzemanyag, amely 85 % bioetanolt és 15 % benzint tartalmaz és az európai szabványnak minden vonatkozásban megfelelő minőségű.

Talmácsi és menedzsere az új főszponzort bejelentő sajtótájékoztatón
A megállapodás egyelőre a szezon végéig szól és nincs konkrét eredmény eléréshez kötve, de a cég vezetői szerint a Hungrana hosszú távú együttműködést tervez a motorversenyzővel. A vállalat – a MOL-tól eltérően – csak a pilótát támogatja, a csapatát, a Fimmco Speed Upot nem. A szerződés összegét üzleti titokként kezelik a felek, a szponzoráció mértékéről sportoló menedzsere, Stefano Favaro annyit mondott, hogy segítségével a legjobb alkatrészeket tudják biztosítani Talmának, és a szükséges fejlesztéseket is végre tudják hajtani.
„Régóta terveztünk együttműködést Talmácsi Gáborral, és most jött el az idő, hogy segíthessük a pályafutását. Gábor remekül képviseli majd a termékünket, az E85 Green Power-t, úgy gondoltuk, hogy erre ő a legmegfelelőbb” – mondta Dr. Lengyel Attila a Hungrana Kft. ügyvezető igazgatója.
„Nagyon büszke vagyok rá, hogy egy magyar cég mellém állt, így szezon közben. A Hungranaval kötött megállapodás nem teljesítményfüggő, mivel új együttműködő partnerem bízik bennem, ami fontos a számomra, nyugodtan versenyezhetek. A szezon hátralévő kilenc versenyén szeretném a legjobb teljesítményt nyújtani és ehhez minden feltétel adott” – nyilatkozta Talmácsi Gábor, aki a vb-sorozatban jelenleg holtversenyben a nyolcadik helyen áll.
A pilóta megjegyezte: hamarosan motorjában is tesztelni fogja a környezetbarát alternatív üzemanyagot, amelynek lényege, hogy 50 százalékkal kevesebb a széndioxid-kibocsátása, mint a hagyományos üzemanyagoké, ugyanakkor az oktánszáma 105, ami jelentős teljesítménynövekedést eredményez a gépjárműveknél.

Forrás: MTI
Fotó: nemzetisport.hu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Nyereményjáték átadó

Bár a Sportsmarketing Hungary és a Sportmánia közös vb-játéka a világbajnoksággal együtt ért véget, a fődíj átadása kicsit váratott magára,...

Close