motorsport, rövidhír, Sportszponzoráció — 2010/07/19 at 16:00

Talmácsi mögül kihátrált a MOL

by

Talmácsi Gábor menedzsmentje pénteken jelentette be, hogy a világbajnok gyorsasági motoros főtámogatója, a MOL élve opciós jogával hat futam után felmondta az együttműködést a Moto2-ben szereplő versenyzővel, mert az nem tudta hozni az elvárt eredményeket.

Talmácsi és IannoneA legnagyobb magyar olajtársaság csütörtökön közölte a Faster Managementtel, hogy az eddigi gyenge szereplés miatt szerződést bont a sportolóval. A hétvégi Német Nagydíj edzései és futama során Talmácsi bőrruháján, sisakján és motorján már nem is szerepelt a jellegzetes piros háromszög.
A történtek a versenyző jelenlegi csapatát a Fimmco Speed Up Teamet is érintik, mert a MOL az istállót szintén támogatta. A presztízsveszteség és az anyagiak kiesése miatt nehéz helyzetbe került pilótában változatlanul bízik csapatfőnöke, Luca Boscoscuro. Talmácsi a szezont be tudja fejezni, és nem maradt teljesen üzleti partner nélkül sem, mert másik főtámogatója a Henkel továbbra is mellette áll.
Talmácsi 2007-ben a 125 köbcentiméteresek között szerzett világbajnoki címet. Tavaly a motorsport csúcsának tartott, MotoGP-ben szerepelt, idén pedig az először megrendezett Moto2-ben indult. A teljesen új kategóriában még nem alakultak ki az erőviszonyok, sok a bizonytalanság, a keresztbeverés, a helyezések változása. Bár Talmácsi az idei szezonban valóban adós a kiugró sikerekkel, összetettben nem áll rosszul a kilencedik helyezésével, belátható távolságban az élmezőnytől. Csapattársa, Andrea Iannone, aki ugyanolyan feliratozású ruhában és géppel versenyez, mint Talmácsi, pedig kifejezetten jól szerepel. Két futamgyőzelmet begyűjtve a harmadik a pontversenyben.

Az ügyben minden érintett megszólalt:

Pánczél Andrea, a MOL hazai kommunikációs igazgatója:
„A szerződés eredménycentrikus, lehetőséget adott arra, hogy kiszálljunk, s bár kerestük a megoldást a további együttműködésre, Stefano Favaro, a pilóta menedzsere ezt nem fogadta el. Sajnos az idei év nem a tervek szerint alakult, de büszkék vagyunk rá, hogy Talmácsi Gábor mellett lehettünk, amikor világbajnok lett, s kitartottunk mellette a nehezebb időkben is.”

Talmácsi Gábor, motorversenyző:
„Sajnálom, hogy így döntött a főtámogatóm szezon közben, de nekem folytatnom kell a megkezdett munkát, melynek a hátralévő tíz versenyen meg lesz az eredménye. A nehéz helyzet ellenére a csapatom bízik bennem, és én ezt sikerekkel szeretném meghálálni. Minden erőmmel azon leszek, hogy a versenyek végén a magyar himnusztól legyen hangos a versenypálya. Nagyon köszönöm a MOL-nak, hogy az utóbbi öt évben mellettem állt, együtt lettünk világbajnokok és jutottunk el a MotoGP kategóriába is, ami egy történelmi dolog volt az egész ország számára.”

Stefano Favaro, Talmácsi menedzsere:
„A MOL-nak lehetősége volt, hogy meghozza ezt a döntést és ők éltek ezzel az opcióval, ami véleményem szerint lehet, hogy elhamarkodott volt. Sok tárgyalás van mögöttünk, a csapatfőnök Luca Boscoscuro is egyeztetett az illetékesekkel, de nem sikerült megtalálnunk a közös nevezőt. Folytatjuk a szezon, Talma egyre jobb lesz, és a sikerek biztos meghozzák majd a támogatókat is, hiszen nélkülük a motorsportban nem lehet fennmaradni. Köszönjük a MOL eddigi segítségét, nagyszerű időszakot töltöttünk el közösen.”

Luca Boscoscuro a Fimmco Speed Up csapatvezetője:
„Talmácsi Gábor Magyarország legmagasabban lobogó zászlója nemzetközi szinten, nem értem, hogy egy magyar cég miként hozhatja őt ilyen helyzetbe. A csapat mindent meg fog tenni, hogy Gábor befejezhesse a szezont, és a lehető legjobb világbajnoki szereplést érje el. Érthetetlen számomra a MOL döntése mindazon által, hogy a csapat kiemelt támogatója is volt és a csapatunk már kétszer is nyert, bizonyított. Minket is nehéz helyzetbe hoztak a döntéssel, de a mi két versenyzőnket tartom a legjobbnak a mezőnyben, így kétségem sincs a sikeres szereplésünk felől.”

Forrás: MTI, Nemzeti Sport [2010. július 17]

One Comment

  1. Pingback: Talmácsi új szponzora a bioetanol gyártó Hungrana Kft. | Sportsmarketing

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Eredményesen zárta a világbajnokságot a Visa

A labdarúgó világbajnokság során a Dél-Afrikába látogató turisták költése jelentős pozitív hatással volt az ország gazdaságára. Csak a Visa bankkártyával...

Close