golf, rövidhír, Sportszponzoráció — 2010/05/19 at 14:03

Tiger Woods újabb hihetetlen ajánlatot kapott: 100 millió dollár, öt évre, erkölcsi megítélés nélkül

by

A Bodog online fogadóiroda 100 millió dollár értékű, öt évre szóló szponzori szerződét ajánlott Tiger Woods-nak, függetlenül attól, hogy házasságtörési botránya – amely miatt korábban több üzleti partnere is megvált tőle – hogyan alakul a jövőben.

Az első milliárdos sportolóként Tiger Woods a becslések szerint 100 millió dollárt keresett évente a szponzorációiból, mielőtt tavaly november végén kitudódott, hogy többszörösen megcsalta feleségét. Az ügy hatására az AT&T, az Accenture valamint a Gatorade felbontotta a szerződését a golf-sztárral, a Gillette és a Tag Heuer pedig kivonta őt hirdetéseiből. Egyedül a Nike tartott ki rendületlenül Woods mellett. A golfozó több hónapnyi önkéntes száműzetés után áprilisban tért vissza a pályára.
A Bodog már januárban felvette a kapcsolatot Woods ügynökével, az IMG-t képviselő Mark Steinberggel, majd márciusban ismét jelentkeztek – a kérésnek megfelelően – ezúttal faxon. A jelenlegi a harmadik ajánlatuk a sorban, amelyet ezúttal „erkölcsi megítélés nélkül” záradékkal láttak el.
„Válással a kilátásban valamint egyéb vétségek körüli spekulációk [teljesítményfokozó szerek használata] erősödésével a Bodog átszabta szponzori ajánlatát, amely szerint 100 millió dollárt fizetne tekintet nélkül a golf-sztár erkölcsi magatartására” – nyilatkozta a cég alapítója, Calvin Ayre.
„A Bodognál úgy érezzük, hogy a körülményeket figyelembe véve, jelenleg mi vagyunk az egyetlenek, aki előállhat egy olyan üzlettel, amelyet nem fog befolyásolni semmiféle golfon kívüli tevékenység. Sőt arra ösztönzünk minden támogatót, alkalmazottat és ügyfelet, hogy ’Játsszanak Keményen’. A Bodog örömmel szponzorálja Tigert, hogy bármi áron újra a legjobb legyen. Úgy gondoljuk, ahhoz, hogy a világon az első legyél, mindent meg kell tenni. Ezért 100 milló dollárral támogatjuk Woods-ot, hogy eszerint cselekedjen akármilyen – bizonyított, vagy bizonyítatlan – vád is merüljön fel ellene az elkövetkező öt évben” – tette hozzá sok helyütt félreérthetően Calvin Ayre.
Márciusban a Paddy Power fogadóiroda öt évre szóló 75 millió dollár értékű szponzori szerződést szeretett volna kötni a golfozóval, de ajánlatukat Woods ügynöke elutasította.

Forrás: dailymail.co.uk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Vesztegetési botrány a világbajnokság előtt: az FA elnöke megvádolta Spanyolországot

Az Angol Labdarúgó Szövetség [FA] és az angolok 2018-as vb-rendezési bizottságának vezetője, Lord Triesman, egy nyilvánosságra került magánbeszélgetésben a nyári...

Close