golf, rövidhír, Sportszponzoráció — 2010/03/08 at 12:17

Tiger Woods-ot botránya ellenére is 75 millió dollár értékű szponzori ajánlattal ostromolják

by

Az írországi központú Paddy Power fogadóiroda 5 évre szóló, 75 millió dolláros üzletet szeretett volna kötni a házasságtörési botránya miatt a versenyzést ideiglenesen abbahagyó golf-sztárral, de a sportoló ügynöksége visszautasította az ajánlatot.

A Paddy Power-t nem tántorította el a kezdeti kudarc. Az ügy kapcsán kiadott közleményükben megerősítették, hogy egy még jobb tervezettel szeretnének újra asztalhoz ülni a Wood-ot képviselő IMG-vel. A hírek szerint a szponzori összeg mértéke teljesítményarányos lenne, és nagyban függne attól, mennyi kiemelt versenyen ér el első helyet Tiger Woods.
A Paddy Power a golfozó világhírét kihasználva szeretne látogatókat vonzani online fogadási felületére Európából, Ázsiából és Ausztráliából, amely területeken Woods rengeteg versenyt nyert már. Amerika azért maradna ki a szórásból, mert a legrangosabb golf-viadalokat szervező PGA Tour nem szereti, ha a versenyzők fogadóirodákkal, kaszinókkal kötnek együttműködési megállapodást.
A Paddy Power neve más vonatkozásban tavaly már összefüggésbe került a sportolóval, amikor az US PGA Championship utolsó napja előtt idejekorán fizettek ki több mint 2 millió dollárt a Woods-ra fogadóknak – a golf-sztár ugyanis végül nem tudta biztosnak tűnő első helyét megtartani a versenyen.
Woods népszerűsége a felesége megcsalása után sokat esett, több szponzora felmondta a vele való együttműködést, legutóbb a múlt héten a Gatorade sportital. A sportoló megítélése valamelyest javult bocsánatkérő nyilvános beszéde után, amelyben visszatérési szándékát is bejelentette, igaz időpontot nem kötött hozzá.

Forrás: reuters.com, yourgolftravel.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Gólok, célok, sztárok – Sport(marketing) konferencia

A Telekom Székház adott otthont a Magyar Fogyasztó Platform Sportkonferenciájának, amely a meghívott előadóknak köszönhetően a média szemszögéből közelített a...

Close