kosárlabda, rövidhír, Sportmarketing — 2010/04/16 at 11:11

Újabb amerikai profi liga rendezne alapszakasz mérkőzést Európában

by

David Stern, az NBA komiszárja, a 2012-es londoni Olimpia előtt szeretne alapszakasz meccset vinni az angol fővárosba.

NBA Europe Live TourAz elmúl öt év mindegyikében repültek át NBA csapatok a tengerentúlról, hogy előszezonbeli bemutató mérkőzéseket vívjanak Európában. Az utóbbi négy évben London fix helyszíne volt ezeknek az összecsapásoknak és szerepel a héten nyilvánosságra hozott NBA Europe Live 2010 programjában is.
Idén a New York Knicks és a Minnesota Timberwolves társaságában a világ egyik leghíresebb kosárlabda csapata, a Los Angeles Lakers teszi tiszteletét az öreg kontinensen, 1991 óta először – akkor Párizsban jártak. A teltházas tavalyi turné után valószínűleg minden jegy elfogy majd az idei mérkőzésekre is.
„A bemutatók után szándékomban áll alapszakasz meccset rendezni Londonban még az Olimpia előtt. Ezt most kijelentem, és nagyon bízom benne, hogy sikerül is megvalósítani” – nyilatkozta David Stern az NBA egyik vezetője. Ha terve valóra válik, az NFL után egy újabb amerikai profi liga hozhatna tétre menő küzdelmeket Európába.
A promóciós turnéknak köszönhetően évről évre nő a sportág népszerűsége Nagy-Britanniában. Egyre többen játszanak és az érdeklődés szintén fokozódik, amely kitűnő felvezetés az Olimpia kosaras küzdelmei előtt.
NBA Europe Live 2010 után elmondható lesz, hogy 54 mérkőzésen 23 NBA csapat szerepelt 18 különböző európai városban 1988 óta. A tavalyi körutat 209 országban közvetítették és 18 marketingpartner működött közre az eseményekben.

NBA Europe Live 2010 program:
2010.10.03: New York Knicks – Armani Jeans Milano (Milánó Mediolanum Forum)
2010.10.04: Los Angeles Lakers – Minnesota Timberwolves (London, O2)
2010.10.06: New York Knicks – Minnesota Timberwolves (Párizs, Palais Omnisports Paris Bercy)
2010.10.07: Los Angeles Lakers – Regal FC Barcelona (Barcelona, Palau Sant Jordi)

Forrás: telegraph.co.uk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

A FIFA már szupermarketekben is árul jegyet a labdarúgó világbajnokságra

Kevesebb mint két hónappal a futball vb kezdete előtt még mindig sok az értékesítésre váró belépő, ezért a szervezők feladták...

Close