amerikaifutball, rövidhír, Sportmarketing — 2010/01/19 at 15:02

Ősszel megint lesz NFL alapszakasz-mérkőzés Londonban

by

A San Francisco 49ers és a Denver Broncos összecsapásával október 31-én, negyedik egymást követő évben rendeznek hivatalos NFL bajnokit a briteknél.

NFL mérkőzés a Wembley-benNem mondható, hogy gyakran utaztatnak NFL tétmérkőzést az Egyesült Államokon kívülre. Bár a bemutató- és előszezon-gálák bevett dolgok, az idei mindössze a hetedik alapszakasz-meccs, amelyet országon kívüli rendeznek. Amerre eddig jártak – egyszer Mexikóvárosban, kétszer Torontóban és háromszor Londonban – mindenhol telt ház fogadta a csapatokat. Mexikóban például 103 467 amerikai foci rajongó látta a 49ers és az Arizona Cardinals találkozóját, de az angliai kitérőkre is rendre közel 85 ezren kíváncsiak.
A résztvevő klubok vezetői örülnek a nem mindennapi lehetőségnek. Büszkék arra, hogy részesei lehetnek az NFL nemzetközi programjának, és biztosak abban, hogy a mérkőzés különleges élmény lesz a játékosok, az edzők, a személyzet és szurkolók számára egyaránt.
A 49ers [5] és a Broncos [2] összesen hét Super Bowl címmel büszkélkedhetnek. A rangadóra a Wembley-ben kerül sor.

Forrás: guardian.co.uk

3 Comments

 1. Hát, azért nem ilyen pozitív ezeknek az NFL International meccseknek a megítélése a csapatok között, legalábbis az európaiaknak. Nagy csapat nem is játszik hazai csapatként külföldön, nem akarnak kevesebb tényleges hazai meccset játszani, így általában kisebb, gyengébb csapatok lesznek a fogadó felek. A londoni meccs már azt hiszem nyugodtam mondható rendszeresnek, és hosszú távon is ez a terv. Az egyetlen gond, hogy a hosszú utazás, kevesebb felkészülési idő a mérkőzésre, tényleges hazai meccs kimaradása miatt két igazi topcsapatot nehéz lesz Európába hozni.

  Bár ez a párosítás is biztos jó meccs lesz, de egyik sem hoz lázba (49ers-t azért szeretem).

  • Sportszakmai szempontból valóban azok a hátrányai az európai NFL bajnokiknak, amiket leírtál. Ezért valóban elképzelhető, hogy két igazi topcsapat mérkőzésére az óceán innenső felén még jó ideig nem kerül sor.
   Elsősorban marketing szempontból vizsgálva a dolgot viszont működik. Az NFL-nek komoly célja a játék népszerűsítése Európában, nem véletlenül mondható már hagyományosnak a londoni meccs október utolsó hétvégéjén – ahogyan írtad is. Az érdeklődés iránta hatalmas, mindig több jegyigénylés fut be, mint amennyit el tudnak adni. A csapatok pedig kiszolgálhatják európai rajongóikat és a szponzoraik sem bánják, ha nemcsak az Egyesült Államokban kapnak promóciós lehetőséget.
   Elismerem, hogy nem a rangadók rangadója az európai meccs, de nem rossz összecsapásokat hoznak át, és mivel egyetlen ilyen alkalom van az évben, mindenképpen nagy élmény annak, aki élőben tekintheti meg.

 2. Pingback: Újabb amerikai profi liga rendezne alapszakasz mérkőzést Európában | Sportsmarketing

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Haiti megsegítéséért teniszeztek Federerék

Federer rekord sebességgel hozott össze egy jótékonysági gálamérkőzést hét másik teniszcsillaggal az Autralian Open előtt a haiti földrengés károsultjainak támogatására.

Close