golf, rövidhír, Sportmarketing, Sportszponzoráció — 2010/03/17 at 17:47

Tiger Woods bejelentette visszatérését

by

Tiger Woods ott kezdi újra pályafutását, ahol első major versenyét nyerte. Bejelentette, hpgy az április 8-án rajtoló US Masters viadalon indul először házasságtörési botránya kirobbanása óta.

Tiger Woods megkapja az US MAsters győztesének járó zöld zakótA szakértők előzetes várakozásainak megfelelően, Tiger Woods egy tavaszi nagy amerikai versenyen tér vissza, azok közül is a legrangosabbon, az Augusta-ban megrendezésre kerülő US Masters bajnokságon.
„A Masters az, ahol az első major versenyemet nyertem, és mindig nagy tisztelettel tekintek erre a tornára. Hosszú, de szükséges távolmaradás után úgy érzem, készen állok megkezdeni a szezonomat Augusta-ban” – adta közzé Woods saját hivatalos honlapján.
A Forbes listája szerint legjobban kereső sportoló elnézést kért a másik két, erre az időszakra eső jelentős amerikai verseny – Tavistock Cup és Arnold Palmer Invitational – elnökeitől, hogy nem az ő tornáikat választotta, de indoklása szerint az április 8-án rajtoló Masters a legkorábbi rendezvény, amelyen részt tud venni.
Azok a szponzorok, amelyek teljes mértékben kitartottak a golfozó mellett a játéktól való ideiglenes visszavonulása idején is, óriási örömmel fogadták a bejelentést. Az EA Sports számítógépes játékokat készítő vállalatnál megnyugodtak, hogy a Tiger Woods PGA Tour 11 nevű program nem egy inaktív sztár nevével és főszereplésével fog megjelenni.
A Nike sportszergyártót illetően pedig Rick Burton, az Amerikai Olimpiai Bizottság korábbi marketingvezetője, a Syracusa Egyetem sportmarketing professzora nyilatkozott az AP hírügynökségnek: „A Nike talán nem is álmodhat szebbet Tiger visszatérésénél, amikor minden szem rászegeződik. Ez egy kiemelten fotózott, kiemelten filmezett, sőt a Youtube-on is kiemelten kezelt esemény lesz. Tiger Nike sapkája, Nike pólója, Nike labdája, mind-mind rengeteg megjelenést kap majd.”
A sportmarketing szakértők véleménye különbözik abban, hogy a szponzorok azonnal visszatérnek-e Woods-hoz, vagy csak akkor, ha újra világszínvonalon játszik és sorra nyeri a versenyeket. Ami biztos, a visszatérés helyszínének kiválasztása tökéletes: a Masters-nek a legjobb a nézettsége az Egyesült Államokban a golf tornák közül. A többi már Tiger Woods-on múlik.

Forrás: tigerwoods.com, sportbusiness.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Új főszponzor az angol labdarúgásban

Az Npower energiaipari cég váltja a Coca-Cola-t az angol Chamiponship, League One és League Two névadó szponzoraként. A hároméves szerződés...

Close