Sportszemle — 2017/08/24 at 06:30

Sportszemle 2017.08.24.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Világbajnok vagy, fiam, most már megtanítunk vívni

Meghívhatjuk, Maestro? A kérdést Gárdos Gábor (becenevén Csárli) vívóedző tette fel Pézsa Tibornak – nem színpadiasan, hanem udvariasan és nagy tisztelettel. Már önmagában a maestro megszólítás nem megszokott a sportban, a vívásban ugyanakkor évszázados hagyománya van egymás kölcsönös megbecsülésének. Pézsa 82 éves, mesteredző. Szülővárosában, Esztergomban sportcsarnok viseli a nevét.

Hanga Ádám: Nem mondhatom, hogy csúcsformában lennék

Az immár hivatalosan is Barcelonába szerződő Hanga Ádám, a magyar kosárlabda első számú csillaga a keddi budapesti sajtótájékoztatóján elmondottak alapján június óta nem tudott csapattal edzeni, egyénileg próbált formában maradni. Szerződés és biztosítás híján nem vett részt eddig a magyar válogatott Európa-bajnoki felkészülésében, a helyzet most alaposan megváltozik, így szerdán nemzeti csapatunkkal Varsóba utazik, hogy részt vegyen az utolsó felkészülési tornán a szeptemberi Eb előtt.

Fa Nándor szerint a trükkös Balaton a hazaiakon is kifoghat

Először rendeznek a legklasszikusabbnak tartott olimpiai hajóosztályban, finn dingiben világbajnokságot Magyarországon. A balatonföldvári versenyen ráadásul magyar éremesélyes is van, az idén is nagy formában lévő Berecz Zsombor. Berecz idén úgy áll a tizedik helyen a világranglistán, hogy kihagyta a miami világkupát. Idén ahol indult, mindig a legjobb tízben volt, három versenyen pedig ezüstérmes lett.

Egy héttel az piac zárása előtt megdőlt a rekord a Premier League-ben

Manchesterben összesen közel 370 millió fontot költöttek.

Tényleg csak úgy lehet világsztár egy sportoló, ha átgázol másokon?

Minden idők egyik legjobb kosárlabdázója, a Los Angeles Lakersszel ötszörös NBA-bajnok Kobe Bryant – becenevén a Fekete Mamba – szerdán ünnepli 39. születésnapját. Noha 2016-ban visszavonult a professzionális sporttól, hatása máig érződik: fiatalok millióit ösztönözte játéktudásával, kiállásával és filozófiájával. Soha nem hátrált meg az utolsó, mindent eldöntő dobástól, mindig beleállt a legnehezebb helyzetekbe.

Bardi szerint ez a különbség a La Liga és az NB I között – NSO

A labdarúgó NB I-ben szereplő Újpest FC korábbi labdarúgója, Enisz Bardi győzelemmel mutatkozott be a spanyol bajnokságban, lapunknak azt is elárulta, mennyit gondol a Real Madrid elleni találkozóra. – Nagy harc volt?

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

A hét sportos állásai (2017/34. hét)

A Karrier a sportban oldallal együttműködve, minden héten összeállítunk egy válogatást a hazai sportpiac aktuális állásajánlataiból.

Close