labdarúgás, Sportmarketing — 2017/03/16 at 09:30

VIP-kispadot állított fel az üzleti vendégeknek a francia csapat

by

Kreatív kezdeményezéssel emelte új szintre az üzleti vendéglátást a francia Reims. 10 VIP-vendég közvetlenül a pálya széléről élvezheti a meccseket, miközben a kiemelt szolgáltatásokról sem kell lemondaniuk.

A Reims stadionjában három kispad sorakozik a pálya mellett. Kettőt az egymás ellen játszó csapatok foglalnak el, a harmadikat pedig VIP-vendégek. A VIP-kispadról 10 üzleti vendég igazán testközelből élvezheti a mérkőzéseket. Olyan közel ülnek a játéktérhez, hogy hallhatják a játékosok egymás közötti kommunikációját, az edzők utasításait, vagy a labda hangját, amikor belerúgnak. A játék irama is egészen más ilyen közelről, nemcsak nézelődik az ember, mint a felső sorokból, hanem átéli a meccset.

Az üzleti vendéglátás szerves része a prémium kiszolgálás és a networking, de a VIP-kispadosoknak erről sem kell lemondaniuk. A többi B2B partnerhez hasonlóan nekik is jár a saját parkolóhely, és a mérkőzés előtt a VIP-lounge-ban welcome drinkkel, a Millésime nevű helyi itallal, fogadják őket. 15 perccel a kezdés előtt hostessek kíséretében elfoglalják a helyüket, de a szünetben ismét csatlakoznak a többi VIP-vendéghez, ahogyan a meccs utáni vacsorán is részt vesznek. A pálya melletti hely egyetlen hátránya, hogy szigorúbb előírások vonatkoznak az ott tartózkodókra, de ez érthető.

A VIP-kispadra szóló jegyeket egyelőre nem is értékesítik mezei szurkolóknak, csak üzleti partnerek vásárolhatják meg, lehetőleg egy csomagban a 10-es pakkot. Az ára miatt sem feltétlenül elérhető mindenkinek, 250 eurótól [nagyjából 77 ezer forint] indulnak a jegyek, és ne feledjük, hogy a francia második osztályról [Ligue 2] beszélünk.

Az ötletet egyébként egy másik francia csapattól, a Lorienttől vette át a Reims. A Lorient stadionjában azonban a csapatok kispadjaival szemközti oldalon, és a lelátó első sorával egy vonalban található a VIP-kispad. Ezt gondolta tovább a Reims és emelte újabb magasságokba.

Forrás: ecofoot.fr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2017.03.16.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close