labdarúgás, Sportmarketing — 2017/03/01 at 08:30

Németországban is közvetítik a kínai labdarúgó bajnokság mérkőzéseit

by

A kínai csapatok alaposan bevásároltak jó nevű futballistákból a tél folyamán. Olyannyira, hogy ezzel már az európai piacon is eladhatóak a Super League meccsei.

Pénteken indul a kínai labdarúgó bajnokság [Chinese Super League – CSL] tizennegyedik szezonja. Az ország vezetői és a klubok tulajdonosai az elmúlt egy évben mindent megtettek, hogy a CSL-t felvirágoztassák. A tél folyamán elképesztő mennyiségű pénzt költöttek a csapatok megerősítésére, kiemelkedő fizetéssel csábították Kínába az Európában is bizonyított sztárokat.

Carlos Tevez a Shanghaj Shenhua sajtótájékoztatóján

A CSL-lel sokat foglalkozik az európai média, egyrészt az átigazolási híreknek köszönhetően, másrészt a sportgazdasági elemzések miatt, amelyek a modell működőképességét boncolgatják. Van egyfajta hype tehát a CSL körül az európai piacon, és kétségtelen, hogy olyan nevek szerepelnek a kínai csapatok kereteiben, akik képesek eladni a mérkőzéseket.

A kínai Super League logója

Így gondolta ezt a Sportdigital televíziós csatorna is, amely megvette a CSL Németországra érvényes közvetítési jogait. A szerződés keretében a Sportdigital heti két meccset adhat. A CSL a brazil Ramires-t és Alex Teixeirát a soraiban tudó Csiangszu Suning és a világ legjobban fizetett labdarúgójával, az argentin Carlos Tevezzel felálló Shanghaj Shenhua összecsapásával debütál a német piacon.

Forrás: sportdigital.de

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2017.03.01.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből. http://index.hu/sport/bringa/2017/02/28/tour_de_france_2018_start_sziget_tenger/ http://www.nemzetisport.hu/kezilabda/ahol-nem-erdemes-bajnokikra-jarni-ilyen-a-magyar-kapus-elete-a-hyponal-2554593 http://mno.hu/sport/iden-nem-lesz-ironman-703-budapesten-1388012 http://24.hu/sport/forma-1/2017/02/28/fernando-alonso-vegre-vege-a-szornyu-autoknak/ http://www.nemzetisport.hu/minden_mas_foci/veletlenul-golt-rugtak-a-reakcio-miatt-roluk-beszel-a-vilag-video-2554707 http://index.hu/sport/hirek/2017/02/28/brusszelhez_fordul_a_kormany_a_tao_miatt/ http://www.origo.hu/sport/egyeni/20170227-riport-az-eszakisi-vilagbajnoksag-siugro-versenyerol-lahtibol.html  

Close