Sportszemle — 2016/07/26 at 06:30

Sportszemle 2016.07.26.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Gerinctelen kísérlet az oroszok olimpiára engedése

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) vasárnap úgy döntött, hogy nem tiltja ki Oroszországot a riói olimpiáról. Csak annyit tett, hogy áthárította a döntést a sportági szövetségekre, illetve előírt néhány feltételt a sportolóknak. A NOB-döntéssel szinte mindenki elégedetlen, az oroszokon kívül is érzik igazságtalanságát, de az is felmerül kritikaként, hogy a NOB gyáva volt, amikor nem vállalta fel minden orosz kitiltását.

Ha megszurkálnak, akkor én is visszaszúrok – interjú Szalai Ádámmal

Szeret a középpontban lenni a humorával, és szerinte bőven elég, ha félévente elmondja a sajtónak, hogy mi van vele. Kevés olyan megosztó és szenvedélyes szereplője van a magyar futballnak, mint Szalai Ádám. A Hoffenheim válogatott támadója az Eb-ről, a közelgő vb-selejtezőkről, Fellainiről és a ketchupos üvegről is beszélt az Origónak adott interjújában.

A sportfogadás lélektana: megtegyem vagy ne? – NSO

Manapság a szerencsejáték már nem csak fogadóirodákban, játéktermekben vagy kaszinókban érhető el, hanem a munkahelyünkről és otthonról is tetszőleges időpontban folytatható. Ennek köszönhető, hogy az internetes szerencsejátékok, különösen a sportfogadás, azon belül is a labdarúgó mérkőzések iránti érdeklődés mind a felhasználók számát, mind az erre fordított összeget tekintve megnövekedett.

Hamilton: Rossz példát mutatunk a fiataloknak

Nico Rosberg szombati nem büntetése még legalább egy hétig téma lesz a Forma-1-ben, a futam után is erről beszéltek az érintettek a pályán. Sőt, a téma visszajön pénteken, mert Hamilton megmondta, hogy a hockenheimi futam péntekjén felveti a pilótabrífingen az esetet, és konkrét eligazítást kér a sárga zászlók kezeléséről.

Egy évvel megúszta a 2006-os vb-csalást

A FIFA etikai bizottsága egy évre eltiltotta minden sportággal kapcsolatos tevékenységtől Wolfgang Niersbachot, a szervezet vezető testületének német tagját. A bizottság megállapítása szerint a sportvezető tudott róla, hogy a 2006-os vb-helysízn kijelölése körül visszaélések voltak, de erről nem szólt senkinek.

Kész a nemzeti sportinformációs rendszer – 444

A jövő év végén teljes körűen megkezdi működését a nemzeti sportinformációs rendszer – jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára. Szabó Tünde elmondta: az adatbázis tartalmazza például a 6000 sportszervezet, a 16 000 sporttal foglalkozó civilszervezet, 430 000 sportoló, 15 000 edző, sportoktató adatait, és bárki információhoz juthat majd a segítségével a sportolási lehetőségek teljes köréről.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Oscar-díjas stúdió készített animációs reklámfilmet Usain Boltról

Bár lehet, hogy a szponzorált animációs rövidfilm jobb meghatározás, mert hagyományos reklámnak túl hosszú a maga több mint 7 percével....

Close