olimpia, Sportmarketing — 2015/08/06 at 16:50

Rio 2016: Bemutatták a magyar olimpiai csapat sportruházatát

by

Több mint kétórás, látványos showműsor keretében mutatták be szerdán este a magyar olimpiai csapat Rio 2016 kollekcióját, amelyet az adidas készített a jövő évi játékokra.

A budapesti Várkert Bazárban, a játékok rajtja előtt kereken egy évvel megtartott rendezvényen kiderült, hogy a japán alapanyagból készült, magyar motívumokat is tartalmazó kollekció domináns színárnyalata – a korábban megszokott bordóval szemben – ezúttal a méregzöld lesz, és mellette még az almazöld kap szerepet.

MTI Fotó: Illyés Tibor

MTI Fotó: Illyés Tibor

Szabó Bence, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára elmondta, megtisztelőnek tartja, hogy a tervezésbe az adidas a MOB-ot is bevonta. Az est során többször elhangzott, hogy a világcég összesen hat ország sportolóit öltözteti Rio de Janeiróban, a magyaron kívül még a német, a brit, az ausztrál, az etióp, valamint a Trinidad és Tobagó-i olimpiai csapatot. Közülük a németen kívül a magyar ötkarikás válogatott az egyetlen, amely 1968 óta mindig az adidas szerelésében szerepelt a nyári játékokon.

Fotó: Berecz Valter

Fotó: Berecz Valter

A bemutató vendégei a sportdivat változását is nyomon követhették, miután az elmúlt 47 esztendő eddigi összes magyar olimpiai ruházata feltűnt a színpadon. Ebben olyan híres magyar sportolók nyújtottak segítséget, mint Dunai Antal, Kulcsár Győző, Bóbis Ildikó, Foltán László, Martinek János, Kovács Antal, Kovács István, Vörös Zsuzsanna, Vajda Attila, Varga Tamás, Dombi Rudolf és Fazekas-Zur Krisztina.

Fotó: NSO

Fotó: NSO

A riói sportkollekciót pantomimesek mutatták be, akik mozdulataikkal a magyar sikersportágak jellemző pillanatait elevenítették meg.

Fotó: Berecz Valter

Fotó: Berecz Valter

Fotó: Móricz-Sabján Simon

Fotó: Móricz-Sabján Simon

Fotó: Berecz Valter

Fotó: Berecz Valter

Forrás: MTI

One Comment

  1. Jó napot. Szlovákia Magyar vagyok, meg szeretném tudakolja, hogy honnan tudnék rendelni magyar melegítőt amit az olimpián viseltek a gyermekeink ?! 🙂 válaszát nagyon szépen köszönöm 🙂 üdvözlettel Somorja -áról Krisztián

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Mezeket fel! – kreatív mezmegoldások a 2015/2016-os szezonban

Néhány héten belül az összes európai bajnokság kezdetét veszi, a Bajnokok Ligája és az Európa Liga selejtezői pedig már javában...

Close