labdarúgás, Sportmarketing — 2015/05/18 at 14:20

Androidon is elérhető az adidas okoslabdájának alkalmazása

by

A tavalyi labdarúgó világbajnokság előtt dobta piacra az adidas a miCoach Smart Ball névre keresztelt okoslabdáját. Eddig csak iOS kompatibilis mobilalkalmazás volt elérhető az elsősorban a rúgótechnika fejlesztését segítő eszközhöz, de mostantól az Androidos készülékkel rendelkezők is nekiállhatnak szabadrúgást gyakorolni, hogy Cristiano Ronaldo nyomába érjenek.

Az adidas miCoach Smart Ball egy integrált érzékelőkkel felszerelt okoslabda. A szenzorok mérik a labda sebességét, pörgését, röppályáját és a levegőben töltött idejét, valamint a rúgás erejét is meghatározzák. Az adatok bluetooth kapcsolaton keresztül kerülnek továbbításra a felhasználó számítógépére, vagy mobileszközére.

Android mobil app az adidas miCoach Smart Ballhoz

Az okoslabdához eddig csak iOS-szel rendelkezők tudtak alkalmazást letölteni a telefonjukra, de a napokban kijött az Androidos verzió is. Mostantól a világ legelterjedtebb mobil operációs rendszerét használók is visszacsatolást kaphatnak az okostelefonjukon keresztül a gyakorlásaikról.

Android miCoach Smart Ball app

Az adidas miCoach Smart Ball által gyűjtött adatok elsősorban a rúgótechnika fejlesztésére szolgálnak és ezt a funkciót erősíti a mobilalkalmazás is. A legtöbbet a rögzített szituációkban lehet kihozni az eszközből, tehát akkor, amikor álló labdát kell elrúgni. Az érzékelt információk alapján az app javaslatok tesz a különböző lövések ideális kivitelezéséhez, továbbá videókkal és diagrammokkal segíti a gyakorlást. A rögzített adatokból nyomon követhető a fejlődés és az eredmények megoszthatók az ismerősökkel is.

Az alkalmazás ingyenes letölthető, de az adidas miCoach Smart Ball 200 dollárba kerül.

Forrás: adidas.com, androidpolice.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2015.05.18.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close