autósport, Sport PR — 2015/01/15 at 16:50

A McLaren újrapozícionálta magát

by

A McLaren Group, amelyik magába foglalja a McLaren Forma 1-es csapatot is, megváltoztatta a nevét, hogy jobban kifejezésre kerüljön a vállalat elmozdulása az alkalmazott technológiák irányába.

A Forma 1 továbbra is központi szerepet tölt majd be a McLaren életében, miközben a cég próbálja az autósportban szerzett szakértelmét olyan iparágakba is átmenteni, mint az olaj-, az egészség-, a gyógyszeripar, vagy éppen a repülőgépgyártás és a pénzügyi szolgáltatások piaca. Partnerei között sorakozik a Specialized, az SAP, a GlaxoSmithKline, és a KPMG is. A diverzifikált high-tech vállalat képét új névvel, a McLaren Technology Grouppal próbálják hangsúlyozni.

McLaren termékek

Noha a McLaren Automotive – a csoport autógyártással foglalkozó ága – 2014-ben 21 százalékos növekedést produkálva 1.648 sportautót dobott a piacra, a McLaren Applied Technologies növekedésére nagyobb fókusz kerül a jövőben. Már egy tervet is előkészítettek egy új 57 ezer négyzetméteres technológiai központ létrehozására a Londonhoz közeli wokingi központban, amellyel megdupláznák a jelenlegi kutatási és fejlesztési lehetőségeiket.

A McLaren központja

A McLaren Group több mint háromezer alkalmazottat foglalkoztat, de azok háromnegyede közvetlenül nem az autósportban dolgozik. Az istálló 2012 óta nem nyert futamot az F1-ben. A márciusban startoló szezonnak azonban új reményekkel vágnak bele: lecserélték eddigi motorbeszállítójukat, a Mercedest a Hondára, és csatlakozott a csapathoz a kétszeres világbajnok Fernando Alonso.

Forrás: www.mclaren.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2015.01.15.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close