Sportszemle — 2014/11/04 at 06:30

Sportszemle 2014.11.04.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Az Emirates légitársaság nem hosszabbít a FIFA-val

A dubaji központú Emirates légitársaság nem hosszabbítja meg szponzori szerződését a Nemzetközi Labdarúgó Szövetséggel (FIFA). A vállalat a legutóbbi három vb-t felölelő időszakban volt a FIFA kiemelt hat támogatójának egyike, ám hétfőn jelezte, hogy a 2018-as és a 2022-es tornákat magába foglaló nyolcéves időszakra nem ír alá új megállapodást, mivel a futballszövetség által ajánlottak nem feleltek meg az elképzeléseink.

Bedák Zsolt újra világbajnoki címért bokszolhat

November 15-én Tatabányán, december 6-án pedig információink szerint Budakalászon rendez hivatásos ökölvívógálát a Ferobox Event, utóbbi eseményen Bedák Zsolt a WBO szervezet ideiglenes kispehelysúlyú világbajnoki címéért léphet ringbe.

Úszás: Hosszú 51 arannyal és 95 millió forinttal zárt

Magasra rakta a lécet Hosszú Katinka: egyetlen szezonban 51 aranyérmet szerzett a rövid pályás úszó világkupa-sorozatban, felülmúlva tavalyi teljesítményét, amikor 42-szer győzött – ráadásul míg 2013-ban nyolc vk-állomás volt, addig az idén hét versenyen állította fel a csúcsot. Hosszú hatalmas fölénnyel lett első az összetettben, míg a férfiak között Gyurta Dániel a második helyen végzett. Hosszú 389 000, Gyurta 214 500 dollárt (95, ill. 52 millió forintot) keresett az idei szezonban.

A FIFA nem akar tavaszi vb-t

Egyre valószínűbb, hogy a január-februári vagy a november-decemberi időszakban rendezik majd meg a 2022-es labdarúgó-világbajnokságot Katarban. Legalábbis így foglalt állást közleményében Jérome Valcke, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) főtitkára a hétfői, zürichi egyeztetést követően, amelyen a játékos-szakszervezetek, valamint a klubok, a ligák és a katari szervezők képviselői vettek részt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Öt tipp a sikeres márkaszponzorációhoz

Nem titok, hogy egy hosszú távú és jól működő szponzorációs kapcsolat létrehozása igen nehéz feladat. S, ami még ennél is...

Close