labdarúgás, Sportmarketing — 2014/07/28 at 11:50

Kommunikációban is csődöt mondott az U19-es válogatott

by

A napokban zajlik Magyarországon az U19-es Labdarúgó Európa Bajnokság. A magyar csapat eddig finoman szólva sem teljesít jól, Ausztriától 3-1 arányban, míg Portugáliától 6-1-re kapott ki a válogatott. A szurkolók ezek után nem kímélték a játékosokat, véleményüknek pedig elsősorban a közösségi médiában adtak hangot.

Elsősorban a Trollfocin indult be a mémgyár és a kommentáradat, de az esemény hivatalos Facebook oldalán is keményen megkapták a magyar csapat tagjai. Az oldal adminisztrátora(i) azonban nem bírta sokáig cérnával, a nyugodt és megfontolt kommunikáció helyett néhol élesen visszaszólt a bejegyzést íróknak. Természetesen fontos, hogy reagáljunk (nyilvánosan) a hozzászólásokra, azonban ezt türelmes és megértő módon kell tenni. Így csak azt érték el, hogy még több negatív komment érkezzen, sőt az esetet a sajtó is felkapta, ezzel tovább erodálva a magyar foci eddig sem túl fényes jelenlegi megítélését.

U19 Facebook komment 1U19 Facebook komment 2U19 Facebook komment 3

Véleményem szerint az egyik lehetséges megoldás az lett volna, ha elismerik a gyenge teljesítményt, elnézést kérnek a szurkolóktól és ígéretet tesznek arra, hogy a következő mérkőzésen mindent beleadva fognak küzdeni hazai pályán. Sőt, én személy szerint ingyen belépést biztosítanék a következő összecsapásra, esetleg megtérítettem volna az előző belépőjegy árát.

U19 Európa-bajnokság kampány
Az igazán szomorú az esetben pedig az, hogy ezért “szakemberek” fizetést kapnak…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2014.07.28.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close