labdarúgás, Sportmarketing — 2013/06/27 at 11:50

Orosz-ukrán közös futball liga a láthatáron?

by

Alexej Miller, a Gazprom vezérigazgatója, fenntartja, hogy az orosz és ukrán klubok részvételével tervezett határokon átnyúló labdarúgó bajnokság, a Unified Football League [UFL] továbbra is széles támogatottságot élvez az érintettek részéről.

Az orosz Zenit Szentpétervár és Szpartak Moszkva, valamint az ukrán Dinamo Kijev és Shakhtar Donetsk részvétel kezdődik ma felkészülési torna. A mini bajnokság az első lépés lehet egy közös orosz-ukrán futball liga felé. A Gazprom orosz energiaipari óriás, amely nem mellesleg a Zenit tulajdonosa is egyben, az élharcosa ennek a törekvésnek.

Orosz futballszurkolók

„Az elvégzett felmérések szerint a klubok részéről hatalmas az érdeklődés a közös bajnokság iránt. Az orosz és az ukrán top csapatok meccsei a közönség lelkesedését is felkeltette” – nyilatkozta Alexej Miller, az Gazprom vezérigazgatója a torna felvezetéseként.

Gazprom mez

Az UFL szervezői 1 milliárd eurós büdzsével számolnak az induláshoz, és azt remélik, hogy a mérkőzések a korábbinál több bevételt generálnának majd, valamint a játék színvonalának emelkedésében is bíznak. A 18 csapatos liga a 2014-15-ös szezonban rajtolna, és a top kilenc klub venne benne részt  orosz és ukrán részről egyaránt.

Forrás: goal.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2013.06.27.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close