labdarúgás, Sportmarketing — 2013/01/28 at 12:00

Látszerész cég űz viccet a Chelsea sztárjából

by

A kétes incidensekre gyorsan reagáló, ütős reklámjairól híres Specsavers látszerész cég nem vesztegette az időt azután sem, hogy Eden Hazard, a Chelsea futballistája megrúgott egy labdaszedőt a Swansea elleni mérkőzésen.

Múlt hét szerdán Eden Hazard, a Chelsea futballistája igyekezett a labdaszedőtől minél előbb visszaszerezni a játékszert, mert csapata kiesésre állt az angol ligakupában a Swansea ellen. Hazard buzgalmában először fellökte a srácot, majd a labdára irányuló rúgása mintha a földön fekvő fiút is eltalálta volna. Hazardot azonnal kiállította a játékvezető, ráadásul még a rendőrség előtt is felelnie kell a tettéért.

Hazard és a labdaszedő

Az incidensre lecsapott a csipkelődős kampányairól ismert optikus cég, a Specsavers is. Látásvizsgálatot reklámozó hirdetését néhány nappal az eset után jelenttette meg több brit napilapban egyszerre. A hirdetésben egy felirat szerepel két képpel: egy labdaszedő, mellette piros „X”, és egy labda zöld pipával, valamint az elmaradhatatlan „Should’ve gone to Specsavers” [El kellett volna mennie a Specsaversbe] szlogen.

Specsavers hirdetés Hazard cikizésére

Az ilyen fajta cukkolás nem szokatlan a Specsavers-től. Szeretik kihasználni a sportbakikat, és el kell ismerni, hogy a szlogenjük hatásos ebben a kontextusban. Tavaly nyáron, az olimpián a szervezők kapták meg a magukét, amikor a dél-koreai zászlót vonták fel az észak-koreai helyett, a labdarúgó Európa-bajnokságon pedig azt a játékvezető asszisztenst küldték volna szemészhez, aki nem látta, hogy a labda áthaladt a gólvonalon az angol-ukrán mérkőzésen.

Forrás: marketingweek.co.uk

One Comment

  1. Amúgy a partjelző, aki nem látta, hogy áthaladt a labda a gólvonalon egy magyar volt: Vad II István.

    A cég ötlete jópofa amúgy!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2013.01.28.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close