labdarúgás, Sportszponzoráció — 2012/12/11 at 08:00

A Bridgestone a Libertadores Kupa új névadó szponzora

by

A japán gumigyár 2013-tól kezdődően öt éven át lesz Dél-Amerika legnagyobb labdarúgó klubsorozatának névadó szponzora.

A Bridgestone ötéves megállapodást kötött a Dél-Amerikai Labdarúgó Szövetséggel [CONMEBOL], így 2017-ig lesz a labdarúgó Bajnokok Ligája dél-amerikai megfelelőjének névadó szponzora. A szerződés pénzügyi részleteit a felek nem hozták nyilvánosságra, de a CONMEBOL közleménye alapján kétszer annyit ér, mint a korábbi partnerség.

A japán gumigyár a Santander spanyol bankcsoportot váltja a Libertadores Kupa névadó szponzori szerepében.  A Santander nem vonul ki teljesen a sorozatból, hanem általános szponzorként folytatja tovább. A Bridgestone a Libertadores Kupa harmadik névszponzora a Santander [2008-2012] és a Toyota [1997-2007] után.

A Bridgestone eddig is aktív szereplője volt a dél-amerikai klubfutballnak: júliusban hosszabbította meg a második számú nemzetközi sorozat, a Copa Sudamericana névadó szponzori szerződését is.

A legutóbbi Libertadores Kupa győztes brazil Corinthians képviseli a dél-amerikai kontinenst a jelenleg zajló labdarúgó klubvilágbajnokságon Japánban.

Forrás: conmebol.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Jan Stradling: Több mint sport

Érdekes dolog a sporteseményeket a történelmi, kulturális hálóban elhelyezni. Az önmagukban is nagyszerű mérkőzések, versenyek a többrétegű jelentéstartalomnak köszönhetően még...

Close