Sportmarketing, többféle sportág — 2012/09/25 at 08:00

Ötkarikás ereklyékért folyik a licit

by

Olimpiai lázban égnek az aukciózók: Szilágyi Áron olimpiai aranyat hozó kesztyűje, Kozák Danuta dedikált kajakos dressze és Cseh László Londonban viselt úszónadrágja is kalapács alá kerül az ország legnagyobb piacterén.

Az SKC Consulting Kft. és a Vatera.hu szervezésében szeptember 21-én indult a licit. A friss bajnokok mellett a legendás ökölvívó, Papp László egy mezéhez is hozzájuthatnak a rajongók. Az árveréseken befolyt összeget a Sportalkímia Alapítvány javára ajánlják fel a szervezők, amely a hátrányos anyagi helyzetű magyar gyermekek sportolási lehetőségeit segíti. A licit október 1-ig tart.

Csernoviczki Éva, az első sportolónőnk a magyar cselgáncs történetében, aki érmet szerzett az olimpiai játékokon, Londonban viselt judo övét ajánlotta fel a jótékony célra, de a magyar női vízilabda válogatott is beállt az árverezők sorába. Az árverésen a londoni olimpia kiválóságai mellett korábbi bajnokok ereklyéire is licitálhatunk: Kozmann György, kétszeres olimpiai bronzérmes, négyszeres világbajnok kenus, a Kolonics Györggyel elért utolsó világbajnoki cím elérésekor viselt mezét bocsájtja árverésre.

„Egy sportoló útja számtalan kihívással van tele, amelyek legyőzésében a lelki és mentális támogatás mellett a megfelelő körülményeket is meg kell teremteni. Ezért örömmel állok egy, a nehezebb körülmények között élő, de tehetséges fiatalok számára sportolási lehetőséget teremtő kezdeményezés mellé” mondta Szilágyi Áron, az idei játékokon az első magyar aranyat szerző kardozó.

Az ország legnagyobb aukciós portálján, a Vaterán nem ez az első alkalom, hogy exkluzív sportrelikviák kerülnek karitatív célból virtuális kalapács alá. A Sportalkímia Alapítvány és az aukciós portál szervezésében az idei a második jótékony kezdeményezés. 2011 decemberében többek között Grosics Gyula dedikált labdája, Sebastian Vettel – Mark Webber által aláírt baseball sapka és Papp László edzőpólója került kalapács alá, a befolyt összeggel akkor is a jövő sportolóit támogatták a licitálók. A Vatera 2008 óta szervez rendszeresen jótékonysági árveréseket az eddigi több mint 50 karitatív akción több mint 21 millió forint folyt be jótékony célra.

Az árverés oldala elérhető a linkre kattintva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Mit tesz a sportért az Európa Tanács?

Egy kiváló lehetőségnek köszönhetően jelenleg is a 2 hónapos szakmai gyakorlatomat töltöm Strasbourgban az Európa Tanács [ET] egyik szervezeténél, melynek...

Close