labdarúgás, rövidhír, Sportgazdaság, UEFA — 2011/06/21 at 13:34

Az UEFA meghatározta az EURO 2012 pénzdíjait

by

Az UEFA nyilvánosságra hozta a jövő évi lengyel-ukrán közös rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság pénzdíjait. A torna összdíjazása 12 millió euróval több, mint a legutóbbi eseményé volt.

Az UEFA végrehajtó bizottságának kétnapos ülésén jóváhagyták a 2012-es lengyel-ukrán közös rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság pénzdíjait. A kvalifikációért a tizenhat résztvevő fejenként 8 millió eurót tehet zsebre. Ez az alap a csoportkörben tovább gyarapodhat, ugyanis a döntetlen fél millió eurót, míg a győzelem egymillió eurót ér. Azok a csapatok, amelyek a csoportjuk harmadik helyén végeznek újabb egymillió euróval vigasztalódhatnak, hogy nem sikerült továbbjutniuk az egyenes kieséses szakaszba. A nyolcaddöntő elérése 2 millió eurót hoz a kasszába, az elődöntő pedig további 3 millió eurót. A döntő vesztese 4,5 millió eurót könyvelhet el, az Európa-bajnoknak ugyanakkor 7,5 millió euróval ünnapelhet. A csapatok között összesen 196 millió euró osztanak szét, amely 12 millió euróval több, mint a három évvel ezelőtti osztrák-svájci Eb-n volt.

A FIFA-t körülvevő korrupciós botrányokra és zűrzavaros elnökválasztásra reagálva az európai szövetség szeretne konkrét reformokat látni. „Az UEFA végrehajtó bizottsága tudomásul vette a FIFA szándékát, hogy komoly és hatékony intézkedéseket tegyen a helyes kormányzás érdekében. Szoros figyelemmel követjük a fejleményeket, és reméljük, hogy három hónapon belül kézzelfogható eredményeket tapasztalhatunk. Azt szeretnénk, hogy bármilyen cselekvést is választ a FIFA, az legyen határozott” – nyilatkozta Gianni Infantino, az UEFA főtitkára.

Az európai szövetség végrehajtó bizottsága további ügyekben is döntést hozott. Ennek megfelelően a száz válogatottságot elérő játékosok külön tiszteletnyilvánításban részesülnek, továbbá előre hozták a jövő évi U21-es Európa-bajnokág dátumát június 15-29-ről június 5-18-ra, hogy ne ütközzön a Konföderációs Kupával, amelynek a FIFA által jóváhagyott végleges időpontja június 15-30.

Forrás: uefa.com
Fotó:photos8.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Futball témájú golf-felszerelések a Nike-tól

A Nike számos csapatot szponzorál az európai labdarúgás élvonalába tartozó klubok közül, ugyanakkor a golfban is komoly érdekeltségei vannak. Egy...

Close