rövidhír, Sportpolitika, tenisz — 2011/06/15 at 17:06

Elnökváltás előtt áll az ATP

by

Nem hosszabbítja meg az év végén lejáró hároméves szerződését Adam Helfant, az ATP elnöke. A férfi professzionális teniszt irányító szervezet még nem nevezte meg Helfant utódját.

Bár az ATP igazgatótanácsa felkérte az év végén lejáró hároméves szerződése meghosszabbítására, Adam Helfant, a szervezet elnöke, nemet mondott az ajánlatra. Helfant 2009-ben Etienne de Villiers-t követte a poszton, és vezetése alatt a nehéz gazdasági helyzet ellenére 65 százalékkal nőttek az ATP bevételei, valamint ezerszeresére gyarapodott a társaság nettó eszközállománya. Helfant nevéhez fűződik többek között a Coronával és a FedEx-szel kötött kiemelt szponzori szerződés, illetve a versenynaptár két héttel való lerövidítése a játékosok egészségének megóvása érdekében.

Az Association of Tennis Professionals [ATP] 1972-ben jött létre a professzionális férfi teniszezők érdekeinek képviseletére. 1990-től a társaság vette át az év férfi tenisztornáinak szervezését. A sorozat többszöri névváltoztatás után 2009 óta ATP World Tour néven fut.

Adam Helfant az MIT-en és a Harvardon szerezte jogi diplomáit, majd néhány év magánpraxis után az NHL ügyvédje lett. Az ATP-hez való csatlakozását megelőzően tizenkét évet töltött a Nike kötelékében, ahol a globális sportmarketing részleg alelnöki posztjáig emelkedett a renglétrán. „Büszkén mondhatom, hogy a játék színvonalát és az üzleti vonatkozásokat tekintve a World Tour erősebb, mint valaha. Jelentős fejlődést értünk el, mégis eljön az idő, amikor a jövőbe tekintve új lehetőségek után kell nézni. Számomra ez az idő most jött el” – nyilatkozta távozásával kapcsolatban.

Az ATP még nem nevezte meg Helfant utódját, a hivatalos tájékoztatás szerint a kiválasztási folyamat a közeljövőben kezdődik el.

Forrás: Reuters

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Mégsem lesz idén Forma 1 futam Bahreinben

A szezon elejéről október 30-ra halasztott Bahreini Nagydíj mégsem tér vissza idén a Forma 1 versenynaptárába.

Close