autósport, rövidhír, Sportpolitika — 2011/05/03 at 16:11

Bahrein júniusig kapott haladékot a Forma 1-től

by

További egy hónapot kaptak a bahreini Forma 1 Garnd Prix szervezői, hogy eldöntsék képesek lesznek-e még az idén pótolni a szezon elején törölt futamot.

Az országban dúló politikai zavargások miatt februárban törölték az idénynyitónak tervezett bahreini versenyt. A Nemzetközi Automobil Szövetség [FIA] eredetileg május 1-ig adott haladékot a szervezőknek, hogy a fejlemények tükrében határozzanak, megtartható-e a Grand Prix a 2011-es szezon során. A Forma 1 kereskedelmi jogainak tulajdonosa, Bernie Ecclestone javaslatára ezt a gondolkodási időt toldották most meg plusz egy hónappal, június 3-ig.

Az ügyben a FIA egyeztetett az Ecclestone vezette Formula One Managementtel [FOM] és a bahreini hatóságokkal, és úgy döntöttek, egy kicsit több időre van szükség, hogy pontosan lássák milyen változások történtek az elmúlt hónapokban. „Hálásak vagyunk a Formula One Management és az FIA megértéséért, ebben a nehéz időszakban. Szeretnénk megköszönni a folyamatos támogatást, amelyet a nemzetközi autósport közösségétől és az F1 rajongóitól kaptunk. Elsődleges célunk, hogy megoldást találjunk a nehézségekre, amelyek a bahreini királyságot érik. A politikai helyzet pozitív irányba fejődött és folyamatosan javul a mindennapi életünk is a Nemzeti Biztonsági Erők irányítása alatt” – nyilatkozta Zayed Rashid Al Zayani, a bahreini versenypálya elnöke.

Ecclestone hozzátette, továbbra is bízik abban, hogy a Formula-1 sikeresen visszatér a közel-keleti országba, de nem nyilatkozott arról, ez 2011-ben, vagy 2012-ben történik meg. „Bahrein elkötelezettsége a Formula-1 iránt a kezdetektől fogva egyértelmű. Nyilvánvalóan a királyságnak a belső ügyek az elsődlegesek, és nem kétlem, hogy a Bahreini Nagydíj visszaállítása kimagasló jelentőségű számukra. Nyolc éve állok kapcsolatban Bahreinnel és bízom benne, hogy valami különlegessel fognak előállni” – nyilatkozta a brit üzletember.

Forrás: uk.eurosport.yahoo.com, formula.hu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Gondok a 2014-es vb előkészületeivel

A stadionok lassabban épülnek a tervezettnél, a reptér gondok közlekedési problémákat vetítenek előre, az ENSZ pedig a kilakoltatások miatt az...

Close