autósport, rövidhír, Sportpolitika — 2011/02/22 at 12:46

Politikai zavargások miatt törölték a bahreini F1-idénynyitót

by

Az országban zajló, halálos áldozatokat is követelő kormányellenes tüntetések továbbra sem csillapodnak, ezért Bahrein visszalépett a március 11. és 13. közötti Forma 1 futam rendezésétől, amely az első lett volna az idei szezonban.

Miután a múlt hét végén a politikai zavargások miatt törölték a bahreini GP2-es versenyt, először a Foma 1-es csapatok szövetsége [FOTA] döntött úgy, hogy a tervezettől eltérően nem tesztelnek az országban március 3. és 6. között, majd a keddre ígért döntést előre hozva, tegnap délután a Bahreini Nagydíj szervezői jelentették be, hogy a március 11-13-i hétvégi szezonnyitó futam kikerül a versenynaptárból. A hírt a bahreini trónörökös, Salman bin Hamad bin Isa Al-Khalifa közölte Bernie Ecclestone-nal, a Forma 1 kereskedelmi jogainak tulajdonosával.

Bahreini Nagydíj
Bár szóba került, de egyelőre nincs hír arról, hogy a helyzet csillapodásával később az évben megtartják-e a futamot. Az viszont már biztos, hogy Forma 1 így két héttel később, március 27-én, az Ausztrál Nagydíjjal indul Melbourne-ben. A pótlás leginkább az Abu-Dzabi Nagydíj és a szezonzáró Brazil Nagydíj között lenne alkalmas, de akkor a brazil GP november utolsó hétvégéjéről átcsúszhat decemberre, hogy ne legyen olyan megterhelő a sorozat vége, három egymás utáni hétvégén rendezett versennyel.

Bahreini GP
Az istállók a teszt pótlásához ragaszkodnak, ebben a kérdésben egyébként nem kötelesek egyeztetni sem a Nemzetközi Automobil Szövetséggel [FIA], sem a Bernie Ecclestone vezette Formula One Managementtel [FOM]. A hírek szerint erre március 8. és 11. között kerülhet sor Barcelonában.
Politikai okok miatt korábban még nem töröltek Forma 1 futamot.

Forrás: bbc.co.uk

3 Comments

  1. Pingback: Bahrein júniusig kapott haladékot a Forma 1-től | Sportsmarketing

  2. Pingback: F1: ellentmondásos jelen, gazdag jövő | Sportsmarketing

  3. Pingback: Mégsem lesz idén Forma 1 futam Bahreinben | Sportsmarketing

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Felújítják a Roland Garros-t

A francia nyílt teniszbajnokságnak 2015 után is a Roland Garros ad otthont. Az ország tenisz szövetsége arra szavazott, hogy ne...

Close