rövidhír, Sportgazdaság, tenisz — 2011/03/09 at 16:46

A Sony megvette a Sólyomszem technológiát

by

A japán elektronikai óriás megvásárolta a tenisz, krikett és snooker közvetítések során használt labdakövető technológiát.

A Hawk-Eye Innovations tulajdonosa szeptemberben jelentette be, hogy a cég különleges technológiájában rejlő potenciál kiterjesztése érdekében eladná a vállalatot. A megfelelő vevőt a japán elektronikai óriás Sony személyében találta meg.

A Sólyomszem technológia alkalmazása elsősorban tenisz, krikett és snooker mérkőzések során terjedt el, és a labda útjának követése, előrejelzése mellett játékvezetői döntések segítésére is használják a grafikus megjelenítéseket. A képfeldolgozáson és háromszögelésen alapuló rendszert Paul Hawkins, brit matematikus fejlesztette ki.

A Sony a felvásárlással megszerezte a szellemi tulajdonjogokat, a szoftverek licenszeit, valamint a Hawk-Eye Innovations főállású személyzetével a mérnöki tudásbázist. A japánok az üzletet a portfoliójuk kiegészítésének tekintik, amellyel komplex szolgáltatásokat tudnak nyújtani ügyfeleiknek a sport területén. A Sony számos sportesemény, sportlétesítmény és műsorszolgáltató IT partnere.

A felvásárlás pénzügyi részletei nem nyilvánosak, de a korábbi becslések 15-20 millió font közé tették a Sólyomszem értékét. A Sony szóvivőjének nyilatkozata szerint, a kicsi, de innovatív és egyedi know-how-val rendelkező cégben a kitűnő növekedési és szinergia lehetőségeket látták.

Forrás: Sony

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Jótékony célokra ajánlotta fel a helyét a Middlesbrough mezszponzora

A Middlesbrough mezszponzora egy hétre átadta a felületet a Marie Curie rákbetegekkel foglalkozó alapítványnak, hogy segítse a szervezet adománygyűjtését.

Close