Eladó a Sólyomszem technológia

by

A tulajdonosai piacra viszik a teniszben és krikettben használt labdakövető technológia, a Sólyomszem mögött álló céget. Olyan vevőt szeretnének találni, aki bővítené a vállalatot, és lehetőséget lát a rendszer labdarúgásban való alkalmazásában.

A Sólyomszem technológiát kifejlesztő cég, a Hawk-Eye Innovations 2006-ban került a brit gyökerekkel rendelkező gazdag amerikai családból származó Mark Getty birtokába, de a tulajdonos most több, kriketthez köthető vállalkozása után ezt is szeretné értékesíteni.
Jól csengő márkaneve ellenére Hawk-Eye Innovations a nemzetközi üzleti életben viszonylag kicsi cégnek számít. Az idén előreláthatóan 1,1 millió font profittal zárnak, jövőre pedig 1,8 millió a várható nyereség. A vállalat értéke 15 és 20 millió font közé tehető.
A Sólyomszem technológiának nem a jelene az igazán vonzó, hanem a fényes jövője abban az esetben, ha a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség [FIFA], amely a nyári futball világbajnokság mérkőzést befolyásoló játékvezetői tévedési után kitűzte a góljelző rendszerek alkalmazási lehetőségének tárgyalását, átveszi a teniszben és krikettben használt megoldást. Ebben a versenyben a legfőbb vetélytárs a labdákba chipet ültető német Cairos Technologies.
Patrick Maxwell, a Hawk-Eye Innovations egyik részvényese nagyvállalatok érdeklődésére számít, amelyek kiterjesztenék a Sólyomszem földrajzi alkalmazását és bevezetnék új sportágakba. Reményei szerint a technológiában rejlő potenciál megragadja a pénzügyi szervezetek, a közvetítő társaságok, vagy a sportjogokkal foglalkozó ügynökségek figyelmét.
A Hawk-Eye Innovations értékesítése a jövő héten kezdődik, és valószínűleg még a FIFA végleges döntése előtt lezajlik.

Forrás: ft.com

One Comment

  1. Pingback: A Sony megvette a Sólyomszem technológiát | Sportsmarketing

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Keveset költöttek a Premier League klubok a nyári átigazolási időszakban

Négy éve nem áldoztak olyan keveset játékosokra az angol első osztály egyesületei, mint idén nyáron. A Manchester City nagybevásárlása ellenére...

Close