VB-morzsák

by

Elkészültek a nyári labdarúgó világbajnokság stadionjai Dél-Afrikában. A megtöltésükkel azonban gondjaik lehetnek a szervezőknek a szokásosnál alacsonyabbnak mutatkozó érdeklődés miatt. Közben a túlárazás vádjával is meg kell küzdeniük.

A kilenc város tíz stadionját érintő tíznapos FIFA-ellenőrzés a világbajnokság megrendezésére késznek minősítette a helyszíneket Dél-Afrikában. A Fekete kontinens először ad otthont a labdarúgás csúcseseményének, és ebből az alkalomból hat teljesen új stadiont építettek, négyet felújítottak a földrész déli szegletében található országban.
„Természetesen hosszú utat tettünk meg a 2005-ös első stadion felmérés óta. De magabiztosan kijelenthetjük, hogy teljesítettük az ígéretünket és tíz világszínvonalú létmesítményt tudunk felmutatni, ráadásul hónapokkal a torna kezdete előtt”- nyilatkozta Danny Jordaan a rendezőbizottság vezetője.
Az érdeklődés az esemény iránt azonban egyelőre elmarad a várakozásoktól. Legújabban a FIFA hivatalos jegyértékesítő ügynöksége, a MATCH mondott vissza 44 ezer, a világbajnokság idejére szóló helyfoglalást a South African Airways [SAA] járataira.
Az SAA szóvivője nem érti, hogy a MATCH miért csökkentette 45 ezerről 1 ezerre a foglalásai számát. Ez a lépés vélhetően vagy az alacsony érdeklődésnek tudható be, vagy annak, hogy egy másik légitársasággal kötöttek szerződést. Mindenesetre az SAA képviselői örülnek, hogy saját lojális ügyfeleik részére tudják felajánlani a hozzájuk visszakerült jegyeket az eredetinél alacsonyabb áron.
A kedvezmény felajánlása segíthet az ország megítélésén, ugyanis az utóbbi időben sok vád érte a Turisztikai Minisztériumot, hogy túl nagy profitra szeretnének szert tenni a magasra szabott árakkal. Marthinus van Schalkwyk miniszternek kellett védekeznie: „A szállásadók nagy többsége felelősségteljesen viselkedik, 74 százalékuk méltányos árat számol fel a világbajnokság ideje alatt.” Ugyanakkor azt is elismerte, hogy Gauteng tartományban, a legforgalmasabb vidéken jellemzően több mint 50 százalékkal nőttek az árak.

Forrás: eufootball.biz, allafrica.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Amerikai álom

Bernie Ecclestone, a Forma 1 kereskedelmi jogainak tulajdonosa, arról beszélt, szívesen visszavinné a sorozatot az Egyesült Államokba. Ezúttal New York-ban,...

Close