labdarúgás, rövidhír, Sportgazdaság — 2010/02/02 at 11:45

Hétéves mélyponton az angol Premier League téli átigazolási időszakbeli költése

by

Az angol első osztály klubjai 30 millió fontot – egy jó játékos árát – költöttek a januári átigazolási szezonban. Az összeg hét éve nem volt ilyen alacsony, és töredéke a 2008-as, rekordot jelentő 175 millió fontnak.

A Deloitte könyvvizsgáló cég szerint az olasz Seria A-ban szintén 30 millió font körül költöttek, míg a spanyol, francia és német klubok még ennél is kevesebbet. Bár a pénzügyi cégek csak becsülni tudják az adatokat, mert sok klub nem teszi nyilvánossá a gazdasági információit, a nagyságrendekben nem szoktak tévedni.
A visszaesés okait új klubtulajdonosok hiányában, az egyesületek szűkös anyagi helyzetében és a hitelek elérésének nehézségeiben látja Dan Jones, a Deloitte Sport Üzleti Egységének munkatársa.
A játékosok csapatok közötti mozgására az adás-vétel helyett a kölcsönzés volt jellemző. Az angol tranzakciók 70 százaléka valósult meg ilyen formában. „Mivel a menedzserek, klubtulajdonosok és igazgatók meglehetősen kétkedővé váltak a januári bevásárlások rövidtávú hatásában, nem meglepő, hogy az egyesületek a nagy pénzköltéssel járó tevékenységek helyett a kölcsönügyleteket részesítik előnyben.” – nyilatkozta Dan Jones.
A 2010-eshez hasonlóan alacsony adatot 2003-ban jegyeztek fel utoljára, amikor 35 millió fontot költöttek a Premier League egyesületei a téli átigazolási időszakban.

Forrás: sports.rediff.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Togo komoly büntetést kapott, amiért otthagyta az Afrikai Nemzetek Kupáját

Togót kizárták a következő két kontinensviadalról, és 50 ezer dolláros pénzbüntetést sújtották, amiért a csapatbuszt ért, halálos áldozatokat követelő fegyveres...

Close