Sportszemle — 2018/02/12 at 06:30

Sportszemle 2018.02.12.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


A Kínában töltött év változtatta meg Liu Shaolin Sándort

„A fej. Egyértelműen a fej. Hiszen a fej mozgatja a lábat. Több mint ötvenes tempónál, tizedmásodpercek alatt kell jó döntés hozni. Oké, láb és megfelelő izomzat nélkül hiába egy jó döntés, de akkor is a fej” – a rövidpályás gyorskorcsolyában világbajnok Liu Shaolin Sándor válaszolta ezt arra a kérdésre, hogy mi a fontosabb a sportágában, a fej vagy a láb.

Kovács Kálmán véleménye tanárként sokat változott a parasportolókról

A két és fél évtizeden át a focira összpontosító Kovács Kálmán serdülő focistanövendékként, majd elismert profi labdarúgóként sem szentelt különösebb figyelmet azoknak a fogyatékkal élő embereknek akik legfeljebb csak az álmaikban gondolhattak olyan pályafutásra, mint amilyen az övé volt.

Megint az amerikaiak teszik tönkre Ázsia és Európa számára az olimpiát

Az NBC 2014-ben meghosszabbította a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal kötött korábbi szerződését a téli és nyári olimpiai tévéközvetítésekre vonatkozóan. A 4,4 milliárd dolláros tétel így 7,7 milliárd dollárosra nőtt, és 2020 helyett immár 2032-ig teljhatalmú ura a tévés adásoknak az amerikai óriás. A tengerentúli televíziózás pörgeti a világ tévépiacát, nem véletlen, hogy ők ki tudják fizetni azt, amit más nem.

Putyin megalomán rekordja nincs veszélyben, de az idei téli olimpián is elvernek egy kisebb vagyont – Qubit

Négy évvel ezelőtt Szocsiban minden korábbi rekordot megdöntött a téli olimpia 51 milliárd dolláros költsége, amivel az orosz vezetés az erejét igyekezett demonstrálni. Dél-Koreában most jóval kisebbet álmodtak, mint 2014-ben Oroszországban, de a napokon belül kezdődő pjongcsangi olimpia is belekerül majd több mint 10 milliárd dollárba. Február 9-én kezdődik a 23.

A félelem a sánc tetején már nem fér bele

Napjaink egyik legnagyobb téli sportolója Kamil Stoch, aki négy éve mindkét egyéni számot megnyerte síugrásban az olimpián. A phjongcshangi játékok rajtja előtt készséggel válaszolt a Magyar Nemzet kérdéseire legendás elődjéről és az egyik legvagányabb sportág világáról. – Mintha aranykorát élné Lengyelországban a síugrás. Hogyan lettek ilyen erősek?

Ha megnyeri az olimpiát, nem viszik el katonának

Egy olimpiai bajnoki címre egy egész életet lehet alapozni, már ha Magyarországhoz hasonló országban él a sportoló. Itthon tízmillió forintok járnak az aranyért az államkasszából, a riói győztesek 35 milliót kaptak, majd 35 éve koruk után életjáradékot is kapnak a bajnokok, de vannak olyan államok is, ahol gratuláción kívül többet nem várhatnak a sportolók.

Szürreális észak-koreai szurkolócsoportra figyel az olimpia

A 2018-as téli olimpia talán legfontosabb eseménye, hogy a két Koreát közös hokicsapat képviseli a jégkorongtornán. A legszürreálisabb jelensége viszont egészen biztosan az északról érkező 229 fős nemzeti szurkolói csapat. Talán az a legdurvább, hogy pont úgy szurkolnak, ahogy azt egy észak-koreai szurkolótábor tenné valami közepesen igénytelen vígjátékban. Csak ez a valóság.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Így faragna 1 milliárd dollárt az olimpia rendezési költségeiből a NOB

Itt a The New Norm, az Agenda 2020 részletesebb, konkrét lépéseket és számokat tartalmazó változata.

Close