Sportszemle — 2018/02/02 at 06:30

Sportszemle 2018.02.02.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Egy jó sportlétesítményhez jó vezető dukál

Hiánypótló sportszakmai képzés kezdődik februártól a Zsigmond Király Egyetemen (ZSKE). Posztgraduális sportlétesítmény-menedzsment képzést indul. A sport 2010 óta stratégiai ágazattá vált Magyarországon, amelyhez kapcsolódóan a kormány tudatos sportlétesítmény-fejlesztésbe kezdett. Az elmúlt években az állam 600 milliárd forintot költött különböző sportlétesítmények építésére és felújítására Magyarországon. A TAO-s sportszövetségek kiadásai elérték a 311 milliárd forintot.

Fucsovics Márton lepheti meg a belgákat a Davis-kupán

Bár még csak a januárnak értünk a végére 2018-ban, de a magyar teniszezők már több új fejezetet írtak a sportág lexikonjába. Újra van Grand Slam-bajnokunk, 31 év szünet után és megint a legjobb 16 között játszhatott egy férfi játékosunk Grand Slamen.

MU: áll a bál – a dolgozók létminimumot akarnak, ha már Sánchezék..

Alexis Sánchez lett az angol Premier League legjobban kereső labdarúgója, miután a Manchester Unitedhez igazolt az Arsenaltól. Ezt azonban sokan nem nézik jó szemmel, különösen a klub dolgozói, akik közül sokan az úgynevezett létminimumot (ami nem ugyanaz a minimálbérrel) sem keresik meg – írja a Telegraph.

Dobás közben látszik rajtam, hogy ölni tudnék

Nem túlzás azt állítani, hogy aranykorát éli a darts. A kocsmasportként induló, mára óriási biznisszé emelkedő sportág Magyarországon is népszerűbb, mint valaha. A hazai közvetítéseknek hála szerencsénk van a legnagyobb versenyeket élőben követni, a legjobb játékosoktól pedig akár, ha az a cél, tanulni.

Viszlát indiánok: a politikai korrektség már a sporttörténelmet is felfalja

Az Egyesült Államokban újabb nagy múltú sportegyesület volt kénytelen fejet hajtani a politikai korrektség előtt. A Cleveland Indians baseballcsapat az amerikai baseball-liga (MLB) nyomására úgy döntött, a 2019-es szezontól kezdődően nem fogja használni mezein a címerét, amelyen egy Wahoo-nak nevezett törzsfőnök látható. Indoklásuk szerint a népszerű szimbólum „nem alkalmas arra, hogy a pályán is használják”.

Bálint László: Aki fradista volt, eszébe sem jutott, hogy klubot vá

Pályafutásából kihozta a maximumot a Fradi legendája, aki elégedett ember, és egyáltalán nem zavarja, hogy nem kérdezik a maiak. Születésnapi interjú a 70 éves Bálint Lászlóval. Bálint László egy olimpián és két világbajnokságon járt, ráadásul úttörőnek számított: ő volt az első, legálisan külföldre szerződő magyar labdarúgó évtizedek után (Fotó: Tumbász Hédi) A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

A hét sportos állásai (2018/5. hét)

A Karrier a sportban oldallal együttműködve, minden héten összeállítunk egy válogatást a hazai sportpiac aktuális állásajánlataiból.

Close