Sportszemle — 2017/12/21 at 06:30

Sportszemle 2017.12.21.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


FTC: A BL nem reális, a cél a bajnoki cím és az El-csoportkör – Oro

Thomas Doll, a Ferencváros labdarúgócsapatának vezetőedzője a FradiMédiának adott évértékelő beszédében elismerte, rosszulesett neki, amikor a szezon elején a távozását követelték, ugyanis véleménye szerint letett már annyit az asztalra az FTC-nél, hogy türelmesebbek legyenek vele. Orosz Pál elmondta, a zöld-fehérek célja 2018-ban a 30.

Futballakadémiák fiatalok nélkül

A megfogalmazás miatt úgy tűnhet, hogy az MLSZ által 2015-ben hozott fiatalszabály az első és a másodosztályban szereplő csapatok számára is kötelező előírás. De ez féligazság, hiszen csak az utóbbi bajnokságra vonatkozik.

100 millió euróra perli a FIFA-t egy feltaláló

Slágerlista, amely nem kímél senkit és semmit, de szépen mutatja, Magyarországon már mindig csak régen lesz minden jobb. Fogunk még nosztalgiázni, hogy a régi szép időkben, amikor még volt egy Németh Szilárdunk.

Hosszú: Egy vb-pillanat mindent vitt

Hosszú Katinka az M4 Sportnak nyilatkozott a szezonjáról, illetve a jövő évi terveiről is. Elmondta, az év legszebb pillanata a budapesti vb-n érte, amikor a 400 méter vegyesen elsőként csapott célba. Azzal kezdte, hogy szinte mínuszból indult, hiszen a riói olimpián elért három aranya, egy ezüstje és világcsúcsa mellett nem lehetett úgy 2017-nek nekimenni, hogy a budapesti vb-n csak egy érmet szerez.

Benedek Tibor: Sport és tanulás? Igenis lehet egyszerre csinálni! –

A Budapesti Gazdasági Egyetem a hallgatói sporttevékenység fokozása, valamint az élsportolók felsőfokú képzésének előmozdítása érdekében az UVSE vízilabda-sportegyesülettel összefogva egészségmegőrző és sportolói ösztöndíjprogramot indít – jelentette be szerdán az egyetem. Heidrich Balázs és Benedek Tibor fontos szerepet játszott a megállapodás létrejöttében „Benedek Tibor keresett meg minket, neki volt egy elképzelése, amit mi egyébként nagyon támogattunk – mondta Heidrich Balázs, a BGE rektora a Nemzeti Sport Online-n ak.

A kosárlabda lett a magyarok új sikersportága

2017 alighanem aranybetűkkel vonul be a magyar kosárlabdázás történelemkönyvébe. Mind a női, mint a férfiválogatott kijutott az Európa-bajnokságra, és ha már ott volt, akkor a csoportjából is továbbment. A férfiak 48 év után nyertek mérkőzést a kontinenstornán. Azóta a lányok kettő, a fiúk egy sikeresen megvívott vb-selejtezőn is túl vannak, miközben klubcsapataink különböző európai kupasorozatokban is helytállnak.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2017.12.20.

Sportszemle 2017.12.20.

Close