Sportszemle — 2017/11/08 at 06:30

Sportszemle 2017.11.08.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Sokkolta a románokat, hogy a legjobbjuk magyar lett

Még júliusban elhagyta a román tornasport dévai központját Olivia Cimpian, mert nem érezte, hogy az országban képes a további fejlődésre. Minderről édesapja tájékoztatta a román szövetséget, valamint az olimpiai bizottságot, ami a Krónika Online beszámolója szerint sokkhatást váltott ki.

Kreatív Online – E-sport: olyan, mint a rocksztárság, csak jobb számítógép kell hozzá

A hír természetesen igaz: a videojáték versenysport, sőt a 2024-es párizsi olimpia egyik új sportágaként is debütálhat. Ha a játékos-sportoló a világ élvonalába tartozik, akkor ráadásul súlyos dollármilliók is ütik a markát. Utóbbi karrierhez azonban tehetség, edzésre fordított idő és szerencse is kell.

Véget vetne a FIFA az átigazolási őrületnek

A futballt irányító testület kibékült a játékosok képviselőivel, és máris nagy terveket szőnek.

A lovak őszintesége a sportolóknak is óriási segítséget nyújthat

Nyugaton már bevett módszernek számít a lóval asszisztált tréning, amely az élsportolók és az üzleti élet szereplői számára is egyformán hasznos lehet. Az emberek általában kíváncsiak arra, mik a gyengeségeik, illetve milyen téren kell fejlődniük, és a megoldás megtalálásához visszajelzésekre van szükség. A ló ehhez tökéletes alany, mivel azonnali és őszinte visszajelzést tud adni az ember állapotáról.

Kínát ma még csak Kína győzheti le asztaliteniszben

Délibáb a pingpong horizontján, hogy a férfivilágkupában két európai játékos döntőzött októberben. Hosszú évek óta lemondóan nézik – ha még nézik – az európai sportrajongók az asztaliteniszt. A közeli s távolabbi múltban hozott több szabályváltozástól persze sokan remélhették, hogy a sportág leveti magáról a kínai/ázsiai hegemóniát, de sem a 38-ról 40 milliméteresre nőtt labda, sem a 21-ről 11 poénosra rövidült szett nem hozott áttörést.

Dárdai Pál átalakítaná a videóbíró rendszerét

A Hertha BSC magyar vezetőedzője, Dárdai Pál nincs teljesen megelégedve a Bundesligában használt videóbíró rendszerével. A Wolfsburg elleni 3-3-ra végződő mérkőzésen pedig volt alkalma ismerkedni a helyzettel, ugyanis a játékvezető húsz perc alatt két hazai találatot is érvénytelenített – a Farkasok szurkolói el is kezdték buzgón szdni a német szövetséget (DFB).

Nagy Tímea: Az uszodának nem lesz jobb, ha futok három szigetkört –

Két olimpiát nyert Nagy Tímea, és bár a vívástól elszakadt, a pályafutása során felhalmozott tudás, mindaz, amit a sportágától kapott, iránymutatóul szolgál a civil életében is. Nagy Tímea harmóniában önmagával: uszodavezetőként, háromgyermekes anyukaként, példaképként és egykori sikeres élsportolóként (Fotó: Tumbász Hédi) Sportága, szakága: vívás, párbajtőr Klubjai: Vasas SC,Bp.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2017.11.07.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close