Sportszemle — 2017/10/16 at 06:30

Sportszemle 2017.10.16.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Kötelező pályafűtés: egyre hosszabb a téli szünet az NB I.-ben

A 2017-18-as magyar futballbajnokság leginkább beharangozott újdonsága volt, hogy kötelező kellékké vált a stadionokban a pályafűtés. Annyira kötelező, hogy a megléte feltétele a klubok indulásának az élvonalban. Erről Újpesten tudnának különösen sokat mesélni, ahol a stadion 800 milliós felújításból valahogy pont ez maradt ki, és már azért is nagyon drukkolniuk kellett, hogy ideigenes engedélyt kapjon a létesítmény.

Luxusautók helyett vonattal jár a madridiak alapembere

Azt mondja, nem vágyik többre.

Az olasz scoutguru nem érti a magyar klubokat; szerinte ezért esett

Az egyik legismertebb olasz játékosmegfigyelő, a többek között Alexis Sánchez felfedezéséről is híres Riccardo Guffanti nemrég ismét Magyarországon tartott előadásokat. A hosszú évekig az Udinese vezető megfigyelőjeként dolgozó, jelenleg pedig az olasz szövetség edző- és játékosmegfigyelő-képzésében tevékenykedő szakemberrel ezúttal magyarországi tapasztalatairól beszélgettünk.

Vojvoda Dávid: Hülye voltam, amiért nem éltem a sansszal – NSO

Hanga Ádám mellett a magyar kosárlabdasport legnagyobb tehetsége – volt, mert ma már sokkal több annál. De hogy miért játszik még mindig idehaza, miért volt kénytelen egykor pszichológus segítségét kérni, és hogy mit jelentenek a tetoválásai, arról Vojvoda Dávid, a Szolnok csapatkapitánya a Nemzeti Sport pénteken megjelenő Sportkrém mellékletében (amelyben az elkövetkező hét nap teljes sportműsorát is megtalálja) mesélt.

Az ember, aki vidáman mond nemet 190 000 000 dollárra

Az ember, aki vidáman mond nemet 190 000 000 dollárra – Otani Sohei csak edzésre költ, még a szponzorok által felajánlott ételeket is zsebre teszi, pedig már Japánban is dollármilliókat keres. Amerikában szupersztár lesz belőle, és az sem érdekli, ha 250 millió helyett csak 10 milliós fizetésért.

Késely Ajna: Ötkor kelek, rosszul érzem magam enélkül

Nemrég Turi Györgyhöz érkeztünk ugyanígy a Kőér utcai uszodába. Tőle kértem hozzájárulást és időpontot ehhez a beszélgetéshez, hisz ön most múlt 16 éves. Lelkemre kötötte, hogy „csak a szakma, semmi bulvár”. Mitől félti? – Ő mindig nagyon félt engem.

Akik vitték valamire az NB I. után

Akik vitték valamire az NB I. után – Akad jó pár légiós, aki a magyar bajnokságból indulva jutott el a legjobbak közé, és ott is megállta a helyét: Anglia, Bundesliga, spanyol liga, francia első osztály – mindbe adtunk futballistát. Van, akiből belga, orosz bajnok lett.

Diákok, bevándorlók, menekültek fociznak a rasszizmus ellen Budapesten

Magyarországon rendkívül kevés színes bőrű ember él, így amikor az ember meglát egy focicsapatot, ami tele van velük, egyből felkapja a fejét. Nem véletlen szerencsének köszönhető persze, hanem egy emberjogi alapítványnak, amely azt jelölte ki célul saját magának, hogy a futballon keresztül küzdjön a rasszizmus ellen.

A vb-meccs, amit otthagytak a nézők, de még a bíró is

Idegesítik a követhetetlenül pattogó labdák egy pingpongmeccs közvetítésében, túl gyorsnak találja a játékot? Jobban örülne egy olyan labdamenetnek, ami alatt letudhatna egy futballmérkőzést hosszabbításostul, vagy egy olyan meccsnek, ami alatt a Sátántangó is bőven lemegy ? Az asztalitenisz hőskorában megtörténhetett, hogy két órát is küzdöttek egy-egy pontért.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Speciális mezszponzort szerződtetett a Red Bull Salzburg a csapat zöldfülűjének

A kezdő tizenegy legfiatalabb tagjának mezén más szponzor logója virít, mint a többiekén. Mindezt az osztrák Bundesliga egy új szabálya...

Close