Sportszemle — 2017/08/21 at 06:30

Sportszemle 2017.08.21.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Történelmi döntést hozott a FIFA bírókról

Először lesznek női sporik egy férfi világversenyen.

Az Arsenal és a Juve is próbálkozott, de másé a legjobb transzferbe

Az idei nyári átigazolási időszakban rejtélyes okokból a szokásosnál több klub érezte úgy, hogy nem elég, ha csak hétköznapi módon bejelenti egy-egy nyári szerzeményét. A klubok számos esetben hihetetlen végletekig elmentek azért, hogy egy kreatív, poénos (vagy annak szánt) bejegyzéssel közöljék a rajongókkal, megérkezett a várva várt igazolás.

Baji Balázs szerint a fehérek is gyorsak, nem csak a feketék

24.hu 2017. 08. 18. 16:24 A 2017-es londoni atlétikai-vb egyik legnagyobb szenzációja az volt, amikor Baji Balázs 110 m gáton megszerezte Magyarország történetének első sprinter érmét világbajnokságon. A rendkívül szerény Baji a verseny után a 24.hu-nak is adott interjút.

Hiába ér 222 milliót, Neymar csak négy pontot hoz a PSG-nek

Ugyan a videóbíró alkalmazásában egyelőre nem sikerült áttörést elérni, mint mondjuk a tengerentúli major sportokban, a számítástechnikai elemző programok egyre többször jelennek meg a futball mindennapjaiban. Ma már szinte nincs olyan magára valamit is adó klub, amely nem alkalmazna videóelemzőt, vagy ne használná ilyen területen dolgozó cég adatait.

Szucsánszki Zita: Most már legalább megkönnyebbültem egy kicsit – N

Szucsánszki Zita, a Ferencváros kézilabdacsapatának irányítója anyai örömök helyett sportszakmaiakra készül: némi töprengés után egy évre félretette korábbi elképzeléseit, és visszatér a pályára, amivel meg is könnyebbült egy kicsit, és ha már így alakult, tervei szerint végig is játssza az idényt.

Az ázsiai és amerikai piac diktálja az európai futballtrendet

A profitorientált amerikai és kínai befektetőknek köszönhetően a klubok új piacra pozícionálhatják magukat, cserébe viszont szokatlan kezdési időpontok és kötelező tengerentúli haknitúrák várnak rájuk. A 2016/2017-es szezon őszi El Clásicóját 16:15-kor rendezték. „A fél 7-es kezdés túl késő lett volna a hétórás ázsiai időeltolódás miatt.

Az autósok vigyáznak Nyíregyháza gyaloglójára, London hősére

Gyaloglás. Bár emberemlékezet óta szerves része az atlétikának, már az első újkori olimpián, Athénban is gyalogoltak, sokan eddig nem tudtunk mit kezdeni vele mint versenyszámmal. Akkor sem, ha odavagyunk a sportág egészéért. Tökéletesen fogalmazta meg érzésünket az Atlétika II. című kötet, amely alapműnek számít a klasszikus TF-es tankönyvek között: „A járás a futáshoz hasonlóan természetes mozgás.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Kire hull a pénzeső a Mayweather-McGregor meccsen?

Az évszázad boksz mérkőzésének kikiáltott összecsapással mindkét sportoló garantáltan jól jár anyagilag. Röpködnek a dollármilliók!

Close