Sportszemle — 2017/08/10 at 06:30

Sportszemle 2017.08.10.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Olimpiai bajnokokkal bővült a Balaton-átevezés mezőnye

2017. augusztus 12-én, szombaton kerül soir a MOL Balaton-átevezésre a Fonyód-Badacsony-Fonyód távon. A Kajak-kenu Szövetség által rendezett eseményen két háromszoros olimpiai bajnok kajakozó, Storcz Botond és Szabó Gabriella is rajthoz áll. Storcz Botond a 10,2 kilométeres távon saját egyes versenykajakjával áll rajthoz. A korábbi szövetségi kapitánnyal együtt már 700 fő nevezett az eseményre több mint 300 hajóegységben.

Ezúttal jégkorongozni megy egy magyar válogatott játékos Kínába

Kína a futballisták mellett a jégkorongozókat is vonzza már bizonyos esetekben. Ezúttal egy magyar játékos szerződött a távol-keleti országba, amellyel az amerikai profiligának is komoly tervei vannak. Ami a labdarúgást illeti, Huszti Szabolcs és Guzmics Richárd jelenleg is kínai együttes alkalmazottja.

Baji Balázs: Nem én vagyok a világ harmadik legjobb gátfutója, de a vb-bronzérmes igen

Februárban kapta kézhez állatorvosi diplomáját, utána mint klinikus állatorvos helyezkedett el az Állatorvostudományi Egyetemen. Ettől, úgy látszik, szárnyakat kapott, vagy legalábbis felszabadult a kettős teher alól: a 2017-es szabadtéri szezonban elkezdte döntögetni a magyar csúcsokat. Először saját, 13,28 mp-es tavalyi rekordját módosította Prágában 13,24-re, majd újabb egy századot javított júniusban az ostravai versenyen, a Gyulai Memorialon pedig már 13,15-re faragta az országos csúcsot.

Rudolf Gergely: Sajnos volt menedzserem

Gólokat lőtt a Bajnokok Ligája főtábláján a Fiorentinának, az olasz bajnokságban az AS Romának, az AC Milannak és a Juventusnak is. Már 14 éves korában a francia Nancy futballistája volt. Majd 2011 szeptember 2-án a 91. percben győztes gólt rúgott Eb-selejtezőn Svédországnak. Ekkor az egész ország a nyakában csüngött, ő volt Magyarország legünnepeltebb futballistája.

Bayern: Rummenigge a Neymar-transzfer helyett stadiont építene – NS

Karl-Heinz Rummenigge, a Bayern München futballklubot működtető gazdasági társaság vezérigazgatója nem költene 222 millió eurót egy játékosra, inkább stadiont építene ennyi pénzből. Karl-Heinz Rummenigge nem helyezte volna az Allianz Aréna elé Neymar megszerzését (Fotó: John_H) „Feltettem magamnak a kérdést: mi lenne a fontosabb, Neymar vagy az Allianz Aréna – utalt a brazil támadó klubváltására Rummenigge, aki a Sport Bild magazinnak a választ is megadta.

Spórolni akart, vett két Boeinget az NFL-csapat

Kedden két egyedi festésű Boeing 767-es utasszállítót villantott az NFL-ben címvédő New England Patriots – a gépek oldalára felkerült a csapat neve és logója, a hátsó szárnyra pedig az öt Super Bowl-győzelmüket jelentő öt Limbardi-trófea. Amellett, hogy a gépek elég vagányak, ráadásul a megvételükkel a Patriots lett az első NFL-csapat, amely saját repülőket birtokol, még spórolni is tudnak a nagy beruházással.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

A hét sportos állásai (2017/32. hét)

A Karrier a sportban oldallal együttműködve, minden héten összeállítunk egy válogatást a hazai sportpiac aktuális állásajánlataiból.

Close