Sportszemle — 2017/08/04 at 06:30

Sportszemle 2017.08.04.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Fürjes szerint akkora siker volt a vizes világbajnokság, hogy esélyünk lett volna az olimpiára

Több szempontból is igen érdekes interjú jelent meg a csütörtöki Heti Válaszban Fürjes Balázzsal, a budapesti fejlesztésekért felelős kormánybiztossal. A beszélgetés apropója természetesen a pár napja zárult vizes világbajnokság, aminek Fürjes az egyik főszervezője volt, de emellett szóba került benne a budapesti olimpia kérdése és a jövő fővárosi fejlesztései is.

Véber György: Mi, edzők modern kori rabszolgák vagyunk

Újpesti kötődésű labdarúgóként megkerülhetetlen a kérdés: mi a véleménye a klub címerváltásáról, illetve arról, ahogy ebben az esetben a vezetőség viselkedik? – Alapvetően döbbenetes gondolatnak tartom egy 132 éves klub címerének megváltoztatását.

Atlétikai-vb: megdöntik-e a 22 éves világcsúcsot?

Jonathan Edwards 1995-ben világcsúcsot állított fel hármasugrásban. Kétszer is. Elsőként júliusban a lille-i atlétikai Európa Kupán ugrott egy döbbenetes 18,43 métert. Akkor azonban a megengedett kettő helyett 2,4 m/s-os hátszél fújdogált, ezért ez az eredmény csak csillagozva került a világrekordok könyvébe.

Nagy Viktor: Úgy érzem, a döntőben nem sikerült kiszolgálnunk a köz

A világbajnokság legjobb kapusa lett, a magyar válogatottal ezüstérmet szerzett, amit előzetesen jó eredménynek tartott volna, a finálé óta mégis kavarognak az érzelmek Nagy Viktorban. Mintha terápiás beszélgetésen lennénk. Nagy Viktort szinte „lelőni” sem lehet, dől belőle a szó, érződik rajta, hogy érzelmileg is megterhelő volt neki a világbajnokság.

Minimális kétség volt bennem, de eltűnt

Történelmi pillanatot láthattak a Hungaroringen szerdán az újságírók és az a mintegy 1000 néző, aki kijött a pályára megnézni Robert Kubica első köreit egy aktuális, azévi évi Forma-1-es autóban. A lengyel 2011 elején vezette a Renault azévi F1-kocsiját, megnyerte vele a valenciai tesztet, majd egy olaszországi raliversenyen majdnem meghalt: jobb kezét kis híján amputálni kellett, az orvosok épp csak meg tudták menteni, ahogy az életét is.

Triatlonhónap Magyarországon augusztusban

A hónap első hétvégéjén először U23-as Európa-bajnokság lesz Velencén, míg a hónap utolsó hétvégéjén rendezik a Budapestman olimpiai távú országos bajnokságot, amelynek kísérőrendezvénye a Visegrádi Négyek triatlon próbafutama. “A triatlonsport kiemelt hónapja lesz az augusztus hazánkban, amire már ráhangoltunk a két hete rendezett tiszaújvárosi világkupával” – mondta Lehmann Tibor, a magyar szövetség (MTSZ) szakmai alelnöke a csütörtöki sajtótájékoztatón.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Interjú Danks Emesével, a Vasas SC új marketing és kommunikációs elnökhelyettesével

A Vasas igazi kommunikációs nagyágyút igazolt, Danks Emese többek között a Malévnál, az Erste Banknál, a Tesconál és az Unicefnél...

Close