Sportszemle — 2017/08/03 at 06:30

Sportszemle 2017.08.03.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Baji Balázs csúcsainak nyomában: mitől lettünk ilyen jók gáton?

A prágai csak az egyik volt az idei rekordok között, a csúcsok között a csúcsot eddig a július eleji székesfehérvári futás jelentette: a 13,15 másodperc már nemcsak európai, hanem a világszínvonalú eredmény. Olyan, amellyel akár érmet is lehet nyerni a pénteken kezdődő londoni világbajnokságon.

Vizes vb: „Ha a FINA bölcs, befogadja Hosszú javaslatait” – NSO

Ugyan a vizes világbajnokságon nem jelent meg a háromszoros olimpiai bajnok Pieter van den Hoogenband, a múlt héten mégis hazánkban járt az EYOF-ra érkező holland csapat vezetőjeként. A „repülő holland” elismerően szólt mindkét versenyről, nagy tisztelője a magyaroknak, különösen jó véleménnyel van Cseh Lászlóról és a medencén kívül is aktív munkát végző Hosszú Katinkáról.

Bolt: Meghal az atlétika, ha nem hagyják abba a doppingolást

Usian Bolt minden idők egyik, ha nem legnagyobb atlétája: nyolcszoros olimpiai és tizenegyszeres világbajnok, a 100 és a 200 méteres síkfutás világcsúcstartója. A legendás sprinter jelenleg karrierje utolsó nagy versenyére, az augusztusi világbajnokságra készül, ennek apropóján beszélt saját magáról, az atlétikáról és a doppingolás megállításának fontosságáról a BBC-nek.

Vasárnap együtt szurkolunk, másnap már anyázunk

Két héten át szinte végig telt ház volt a Hajós Alfréd uszodában és a Duna Arénában is, hét-tizenkétezer ember ordított önkívületben a magyaroknak. Miért tudunk piros-fehér-zöld zászlóval a vállunkon megfeledkezni minden előítéletünkről, és miért van az, hogy Nagy Vikor védésétől vagy Hosszú Katinka éremszerzésétől eggyé válunk?

Hogy kerül Usain Bolt cipője Salgótarjánba?

Usain Bolt nyolcszoros olimpiai és tizenegyszeres világbajnok atléta futócipőjével gazdagodott a salgótarján-somoskői cipőmúzeum, írja az MTI. A jamaicai rövidtávfutónak, a 100 és a 200 méteres síkfutás világcsúcstartójának cipőjét Szergej Bubka, Javier Sotomayor vagy Charles Austin cipői mellett láthatják a látogatók.

Gyurta Dániel nem borúlátó, folytatja a megkezdett munkát

Felemás világbajnokságon vannak túl a Gyurta testvérek. Míg Gergely hatodik lett Balatonfüreden a 25 kilométeres távon, addig bátyja, Dániel egyetlen egyéni számban sem jutott döntőbe. A fivérek a DIGI Sport híradójának értékelték a vizes vb-n nyújtott saját teljesítményüket, és a további terveikről is beszéltek. A szurkolók Gyurta Dániel szereplését egyértelmű csalódásként élték meg.

„Ő lehet a női Phelps” – a lány, aki 20 évesen kapta az első pofont

Ugyan életében először vereséget szenvedett egy világbajnoki döntőben – értsd: második lett… -, a budapesti úszó-vb egyik legnagyobb sztárja Katie Ledecky volt. Az amerikai úszó még csak húszesztendős, és karrierje legalább fele előtte állhat, 14 aranyával azonban máris a világbajnokságok történetének legeredményesebb női versenyzője, és ha így folytatja, akár Michael Phelps abszolút vb-csúcsára (26 arany) is veszélyes lehet.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Los Angeles és Párizs leosztotta egymás között a 2024-es és a 2028-as olimpiát

Most már a sorrend sem kérdés Budapest két korábbi versenytársa között. Párizss 100 éves évfordulót ünnepelhet.

Close