Sportszemle — 2017/07/17 at 06:30

Sportszemle 2017.07.17.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Vizes vb: „A Duna Arénában olimpiai versenyeket lehetne rendezni” –

A magyar és az egyetemes úszósport korszakos klasszisa, minden idők egyik legjobb mellúszója, Rózsa Norbert ritkán ad interjút, s nem az a szószátyár típus. Ezért is megfontolandó a mondanivalója például a motivációról, a nemzeti érzésről, Széchy Tamásról, Hosszú Katinkáról, a kezdődő budapesti vizes világbajnokságról.

Kreatív Online – Nem csak őrjöngve lehet szurkolni

„Vajon miről lehet felismerni egy szurkolót? A kinézetéről? Vagy épp ellenkezőleg: a belső világáról? Esetleg a környezetéről?” – tették fel a kérdést idén is a MOL-nál. Tavaly egy idős focidrukker bácsira építették fel a történetet, most az alkotók (ügynökség, a Greenroom) szerették volna meglépni a sport = őrjöngő drukker sémát, ezért olyan helyzeteket igyekeztek találni, „amelyek komplexebb, néha talán szomorúbb, de mindenképpen emberi oldalát mutatják meg a szurkolásnak”.

A vízbe vetni magadat a kilencedikről, és túlélni – NSO

A magyarországi vizes világbajnokság valószínűleg leglátványosabb versenyszáma az óriástorony-ugrás lesz: a Parlamenttel szemben, a Batthyány térnél felállított toronyról 27 méterről vetik magukat a vízbe a férfi, illetve 20-ról a női versenyzők. No de tulajdonképpen mennyi is ez? Segítünk elképzelni!

A magyar futball nézettségéről kongóan üres infografikákban

A magyar futball nézettségéről kongóan üres infografikákban – Kezdődik a magyar futballbajnokság, nagy kérdés, meghozza-e a nézőket is. Viszonyításként megnéztük, hogy 16/17-ben, hány olyan bajnoki forduló volt, aminek összes helyszíni nézője befért volna a Fradi-stadionba. Megdöbbentő. Az összes forduló összes nézőjét elhelyeztük a Fradi-stadionba infografikán.

Kajak-kenu Eb: minden idők egyik legjobb magyar szereplése

A magyar válogatott minden idők egyik legjobb szereplését produkálva 10 arany-, 3 ezüst- és 3 bronzéremmel zárta a Plovdivban vasárnap befejeződött kajak-kenu Európa-bajnokságot. Szombaton öt első és egy harmadik hely volt a mérleg.

Märcz Tamás: Semmilyen paktumba nem megyünk bele – NSO

Van már tapasztalata a hazai szerepléssel kapcsolatban Märcz Tamásnak, a férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya szerint fontos a jó hangulat, sokat számít, hogy a játékosok bíznak benne, és rengeteg áldozatot hoztak azért, hogy sikeresek legyenek a világbajnokságon.

Világbajnok a magyar U17-es női strandkézilabda-válogatott

Azok után, hogy a magyar csapat csak Norvégia visszalépésével jutott ki a mauritiusi vb-re, sikerült elég nagy meglepetést okozni, ugyanis világbajnok lett a magyar U17-es strandkézilabda-válogatott. Pinizsi Zoltán csapata a negyeddöntőben Spanyolországot verte 2-1-re, az elődöntőben Portugáliát intézte el 2-0-ra, a döntőben pedig Hollandia ellen nyertek 2-1-re. “Nehéz szavakat találni erre a teljesítményre.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Minden, amit a budapesti vizes-vb érmeiről tudni kell

Közel 70 millió forintba kerültek a vizes világbajnokság és az utána következő Masters világbajnokság érmei. Érdekesség, hogy különböző dizájnt kaptak...

Close