Sportszemle — 2017/07/04 at 06:30

Sportszemle 2017.07.04.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Amikor megláttak az edzőteremben, kiröhögtek

Amikor megláttak az edzőteremben, kiröhögtek – Ő a dzsúdó egyetlen magyar olimpiai bajnoka, de úgy gondolja, volt nála itthon jobb dzsúdós. 20 évesen nyert, sokszor felkelt éjjel utána, nemcsak álmodta-e. A civil életben is sikeres, igazgató és elnök. 50 nap múlva jön a vb.

Hosszú Katinka: Még mindig nem tudok rendesen úszni

Rengeteg negatív, de sok pozitív visszajelzést kap a világ legjobb úszónője, előbbieket „bepalackozza”, és az úszó-vb-n fogja kiengedni. Támogatói szerződést kötött a Mollal, ez alkalommal lapunk is kérdezhette az Iron Ladyt.

Vizes vb: hogyan juthat el a versenyhelyszínekre? – NSO

A szervezők csaknem 350 ezer szurkolót várnak a vizes világbajnokságra, ami július 14-én kezdődik Budapesten és Balatonfüreden. Ekkora embermennyiség mellett természetesen elengedhetetlen a közlekedés kérdése, vagyis: hogyan lesznek megközelíthetők a fővárosban a versenyhelyszínek? A Duna Aréna autóval, kerékpárral és tömegközlekedéssel is megközelíthető (Fotó: Földi Imre) Az erről tartott sajtótájékoztatón Varga Csaba, a Bp 2017 Nkft.

Világbajnoki erősségű mezőny indul a Gyulai Memorialon

Összesen 98 világbajnoki és olimpiai érmes érkezik a Gyulai István Memorial – Atlétikai Magyar Nagydíjra, amelyet hétfőn és kedden rendeznek meg Székesfehérváron, a Bregyó-közi Regionális Atlétikai Központban. A hétfői versenyindító sajtótájékoztatón Deutsch Péter, a szervezőbizottság elnöke elmondta, hogy hat kontinens több mint 50 országából közel 200 versenyző érkezik a viadalra, összesen 14 olimpiai bajnok, közülük nyolc riói egyéni bajnok, valamint 14 világbajnok vesz részt a versenyen.

Vettel megúszta, nem szigorítanak a bakui büntetésén

Jean Todt, a Nemzetközi Automobil Szövetség elnöke hétfőn, Sebastian Vettel meghallgatása után nem sokkal közölte, hogy végül nem indítanak hivatalos vizsgálatot a német ellen, amiért az Bakuban szándékosan nekiment Lewis Hamiltonnak a biztonsági autó mögött az Azerbajdzsáni Nagydíjon, vagyis nem súlyosbítanak az akkori, 10 másodperces stop-and-go büntetését. A 30.

Nem csak a pénz számít: így tarolják le a németek a focivilágot

A német válogatott 2006 óta minden világversenyen a dobogón végzett. Ehhez viszont szemléletváltásra, új filozófiára volt szükség. A 2000-es foci-Eb után lenyesegették az öregeket, miközben szépen-lassan felnőtt az 1980-as évek végi, 1990-es évek eleji aranygeneráció. Az átmenetet az ismert német precizitás jellemezte, az eredmény pedig magáért beszél: a fiatal magra építve 2014-ben világbajnokságot, 2017-ben a kvázi B-csapattal Konföderációs Kupát nyertek.

Bíró Attila: Nem rettennek meg a lányok, ha a vb-cím a tét – NSO

A 2015-ös világbajnokság 9. helye után vette át a női válogatott irányítását Bíró Attila, aki 2016 januárjában Európa-bajnokságot nyert a csapattal, s most itthon érne el nagy eredményt.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2017.07.03.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close