labdarúgás, Sportmarketing — 2017/02/24 at 09:50

Sárkány díszíti az idei BL-döntő labdáját

by

Bemutatták a 2017-es Bajnokok Ligája döntőjének labdáját. A finálé a walesi Cardiffban lesz, ezért a kelta mitológia adott ihletet a dizájnhoz.

Ahogyan azt korábban bemutattuk a Bajnokok Ligája idei sorozatára az adidas egyedit húzott a hivatalos labdával, ugyanis olyan sztárjátékosok, mint például Mesut Özil, Gareth Bale, Toni Kroos és James Rodríguez idézeteit foglalta bele a dizájnba. A labdarúgáshoz kapcsolódó motivációs gondolatokat kézírásra jellemző stílussal vitték fel a labda felületére.

A 2016-17-es Bajnokok Ligája sorozat hivatalos labdája

A Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszának azonban már egy új dizájnnal kezdtek neki a csapatok. Ahogyan az ilyenkor lenni szokott az adidas újratervezte a grafikát, a döntő helyszínének jellegzetességeit figyelembe véve. Ezzel is inspirálva a még versenyben lévő csapatokat, a BL-döntőben ugyanis már ezt a labdát használják majd.

A 2017-es Bajnokok Ligája döntő hivatalos labdája

A 2017-es finálénak Wales főváros, Cardiff ad otthont. A labdán ezért a walesi zászló jellegzetes karaktere, a sárkány köszön vissza, kiegészítve  Bajnokok Ligája megszokott szimbólumát a csillagokkal díszített mintát. A sárkány az erő és a szilárdság jelképe a kelta mitológiában és azt az ádáz küzdelmet testesíti meg, amelyet a csapatok vívnak a sorozat végső szakaszában. A labda színei – a kék, a fehér és az arany – pedig a Bajnokok Ligája logójából erednek.

A 2017-es Bajnokok Ligája döntő logója

A Bajnokok Ligája hivatalos labdáit 2000 óta szállítja az adidas.

Forrás: uefa.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2017.02.24.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close