kosárlabda, Sportmarketing — 2017/01/10 at 15:50

Bollywoodi este Sacramentóban

by

Indiai témájú koreográfia a cheerleaderektől, különleges díszítés a csarnokban, bollywoodi ajándékok a szurkolóknak. És még a Facebook is élőben streamelte Indiában a Sacramento Kings és a Golden State Warriors meccsét.

Vasárnap különleges mérkőzést rendeztek a sacramentói Kings’ Golden 1 Centerben. Ez volt ugyanis a negyedik Bollywood Night a Sacramento Kings történelmében. A tematikus este már hagyományosnak nevezhető Kings-nél, hiszen 2014 óta minden évben megrendezésre kerül.

Indiai koreográfiát adnak elő a cheerleaderek

Indiai koreográfiát adnak elő a cheerleaderek

A tradicionális indiai kultúra, a mozi és zenei szcéna ünneplésének ötlete a csapat tulajdonosától származik. Vivek Ranadivé, Bombay-ben látta meg a napvilágot, majd technológiai vállalkozóként szerzett hatalmas vagyont, amelyből 2013-ban megvásárolta a Sacramento Kings-t. Ezzel ő lett az első indiai születésű NBA-franchise tulajdonos.

Vivek Ranadivével szelfiznek a szurkolók

Randivé kezdeményezésére hozták létre a Bollywood Night sorozatot Sacramentóban. Ezen az estén minden az inidia kultúra előtt tiszteleg a Kings’ Golden 1 Centerben: a dekoráció, a cheerleaderek koreográfiája, a csarnokban felszolgált ételek, a szurkolóknak osztott ajándéktárgyak, a szünetek szórakoztató műsorai, a kivetítőkön sugárzott videók, vagy éppen a játékosok bemelegítő pólója a hindi felirattal.

Hindi felirat a Sacramento Kings bemelegítő pólóján

Hindi felirat a Sacramento Kings bemelegítő pólóján

A vasárnapi, Golden State Warriors ellene mérkőzés azonban a szokásosnál is különlegesebb alkalom volt. Az NBA történelme során ugyanis először streameltek élőben alapszakasz mérkőzést a Facebookon. A stream csak Indiában volt elérhető, az NBA, a Kings és a Warriors hivatalos Facebook oldalán keresztül. Az érdeklődők az NBA Mobile View-n keresztül okostelefonra és tabletre optimalizált képeket élvezhettek, és mérkőzésen kívül a bollywoodi szórakoztató programokról sem maradtak le.

Namaste

Namaste

Randivé technológiai beállítottsága sem először szolgálta a Sacramento Kings érdekeit. A csapat októberben átadott csarnoka az egyik legmodernebb a világon. A Kings’ Golden 1 Center büszkélkedhet a legnagyobb 4K Ultra HD kivetítővel, minden elektronikusan vezérelhető a csarnokban, a vezeték nélküli internet pedig 200 gigabittel hasít másodpercenként – ez 500 ezer Snapchat poszt feldolgozását teszi lehetővé.

Forrás: nba.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2017.01.10.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close