Sportszemle — 2017/01/09 at 06:30

Sportszemle 2017.01.09.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Csollány Szilveszter: Háztartásbeli lettem

Csollány Szilveszter életének egyetlen – ámde nagyon fontos – momentumára igaz, hogy amihez nyúlt, az arannyá változott. A 17 évvel ezelőtt Sydney-ben megrendezett nyári olimpián történt mindez, ahol a soproni születésű tornász gyűrűn olimpiai bajnok lett. Az ezt követő időszak…

Mészáros és Orbán nemzeti stadionnal és milliárdokkal támogatja a horvát futballt

A horvát nemzeti stadiont is Mészáros Lőrincék építhetik, derül ki abból az interjúból, amit Ivan Meštrović, az NK Osijek elnöke és társtulajdonosa adott a Jutarni list horvát híroldalnak. Meštrović Mészáros Lőrinccel együtt 2015 végén vette meg az akkor anyagi csőd szélén álló horvát első osztályú klubot.

Kínai foci: pénz rogyásig van, futballkultúra nincs

Minden Hszi Csin-pinggel és az ő 2012-es hatalomra lépésével kezdődött. Kína elnöke, csakúgy mint Orbán Viktor Magyarországon, futballőrült, és megunta azt, hogy a több mint 1 milliárd 300 millió emberből nem lehet ütőképes válogatottat és nemzeti bajnokságot „előállítani”.

Így működik a futballpiac – kulisszatitkok az ügynöktől

A közelmúltban néhány sikeres átigazolási ügylet kapcsán többen feltették nekem a kérdést, hogy akkor mégis hogyan működik a játékospiac, hogyan talál egy játékosra egy csapat, illetve hogyan zajlik maga a konkrét folyamat? Jöjjenek a válaszok! Nyílik az „ablak” – kezdődik az átigazolási időszak (Forrás: footballlive.ng) Teljesen természetes, hogy évente két alkalommal ezt a felbolydult piacot megkülönböztetett figyelemmel kíséri a futball iránt érdeklődők széles köre.

A Vasasnak nem elég nagy az új stadion

A stadionépítések hetedik évében olyasmi történt, ami a korszakban példa nélkül álló. Emlékezzünk az utóbbi évek új stadionjaira: a felcsúti Pancho Aréna nagyobb, mint ahányan a településen laknak.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Pénzügyi kontrollt sürget a kínai labdarúgásban egy kormánytisztviselő

Két kézzel szórják a kínai klubok a pénzt az Európában játszó sztárok elcsábítására. Hiába az elnök futball imádata, egy kormánytisztviselő...

Close